На 1 юни 2021 г. на официално посещение в Комисията

...
На 1 юни 2021 г. на официално посещение в Комисията
Коментари Харесай

Посланиците на САЩ и Великобритания посетиха КЗД

На 1 юни 2021 година на публично посещаване в Комисията за отбрана от дискриминация (КЗД) бяха Н. Пр. Херо Мустафа – ексклузивен и пълномощен дипломат на Съединени американски щати в България, и Н. Пр. доктор Роб Диксън, ексклузивен и пълномощен дипломат на Англия в България.

Техни превъзходителства се срещнаха с доцент доктор Ана Джумалиева – ръководител на КЗД, и доцент доктор Баки Хюсеинов – заместник-председател на КЗД. Посланиците бяха осведомени със спецификата в производството пред КЗД, както и с превантивната активност и целите на институцията.

Обсъдиха се благоприятни условия по какъв начин посолствата на двете страни могат да окажат своята поддръжка на Комисията в битката с дискриминирането. Бяха наранени общи тематики от съвместен интерес, обърнато беше внимание на битката против неравното отнасяне по отношение на ЛБГТИ общността за повече приемливост към тези хора.

Набелязаха се редица хрумвания, които могат да бъдат основа за бъдещи взаимни дейности за отбрана на равнопоставеността както с посолствата, по този начин и с институции в двете страни, работещи в региона на недискриминацията и правата на индивида, заяви БГНЕС
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР