На 1 юли 82-годишният Славейко пада в дома си в

...
На 1 юли 82-годишният Славейко пада в дома си в
Коментари Харесай

82-годишен мъж със счупена става чака 4 часа линейка в София

На 1 юли 82-годишният Славейко пада в дома си в квартал Горна баня и чупи тазобедрена става. Близките му се обаждат на 112 няколко пъти.

„ Още в 18,20ч. беше първото позвъняване от нас. В 18,45 ч. се обади някой от медицинския екип, попита какво е положението и сподели, че кола за спешна помощ пътува. Позвънихме в 20:25 ч. за трети път”, споделя Слави, внукът на потърпевшия мъж.

Линейката идва малко след 22,30ч.
Спешна помощ от вътрешната страна: 60 минути сред живота и гибелта В Световния ден на незабавната медицина журналистът Георги Тошев наблюдава екип на "Бърза помощ "
„ 4 часа не може да се обезпечи кола за спешна помощ на пациент, който е на 82 години, има 3 байпаса на сърцето и пищи от болежка. Чувстваш се безпомощен в такава ситуация”, добавя Слави.

От Спешна помощ са приели позвъняванията, само че от обяснението по телефона казусът не звучал толкоз незабавен.

„ Това, което на нас е подадено като информация е: паднал, спънал се, не може да стане заради болежка в кръста. През това време сме имали 7 пътнотранспортни катастрофи, два случая с деца и сме имали две аварирали линейки”, споделя Катя Сунгарска, представител на ЦСМП-София.

В този ден за цяла София има 13 незабавни екипа. Освен изброените случаи са извозили и 10 пациенти със подозрения за COVID-19.

„ Това за нашия екип значи – екипът от последния адрес да се върне тук в централата, екипът да се облече, да отиде на адреса, да вземе пациента, да го закара до болница, да се върне тук, да се дезинфекцира и да се дезинфекцира и колата за спешна помощ, което лишава към 1 час”, изясни Катя Сунгарска.

В момента 82-годишният мъж е настанен в Пирогов. Ако положението му разрешава поради хроничните му проблеми, ще бъде опериран.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР