На 1 януари почина един от големите футболисти на България.

...
На 1 януари почина един от големите футболисти на България.
Коментари Харесай

Почина бивш капитан на България, играл на две световни първенства

На 1 януари умря един от огромните футболисти на България. Това е някогашният капитан на Локомотив (София) Иван Димитров. Той играе като централен бранител, а връх в кариерата му е присъединяване на Световно състезание на два пъти - през 1962 година в Чили и през 1970 година в Мексико.

Записва общо 70 мача за България, а в 9 от тях носи и капитанската лента. Роден e на 14 май 1935 година. Юноша на Академик (София). След това минава поредно през софийските Строител и Торпедо. В столичния Локомотив идва от тима на " Завод 12 ". 

С капитанската лента през 1964 година извежда Локомотив до шампионската купа на България; два пъти е втори и един път трети. Европейски железничарски отличник за 1961 и 1963 година. 

От втората половина на 1965 година е футболист на Спартак (София). Носител на Купата на Съветската войска (тогава е със статут на националната купа) със Спартак през 1968 година. Укрепва отбраната на столичния Академик от пролетта на 1969 год., където играе до април 1971 година. Общият брой на срещите му за състезание на България е 340.

По специалност Иван димитров е строителен инженер. Дати за поклонението и погребението към момента не са известни, защото по-голямата част от фамилията му живее в чужбина и се изчаква да се приберат в страната.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР