На 1 януари 2019 г. са продадени над 5 хил.

...
На 1 януари 2019 г. са продадени над 5 хил.
Коментари Харесай

АПИ: До 2024 г. е срокът за изграждане на АМ Хемус! На 1 януари на всяка 20-та секунда е купувана е-винетка

На 1 януари 2019 година са продадени над 5 хиляди бр. е-винетки за към 380 хиляди лева Това значи, че на всяка 20-та секунда е купувана една винетка и системата работи, сподели в утринния блок на бТВ ръководителят на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура “ инж. Светослав Глосов. От стартирането на електронната система за продажба на е-винетки за 2019 година на 17 декември предходната година до момента приходите от продажби са към 1,5 млн. лева

Относно сигналите за неосъществено пазаруване на е-винетка от терминал за самотаксуване инж. Глосов акцентира, че е допустимо да е зародила техническа неточност в някои терминал, само че това не значи, че системата се е сринала или не работи. Когато попаднете на банкомат, който не работи това не значи, че цялата банкова система се е сринала, а че има механически проблем със съответното устройство, сподели инж. Глосов. Той напомни, че е-винетка може да се купи посредством терминал за самотаксуване, мобилното приложение, интернет страницата bgtoll.bg или посредством разпространителската мрежа.

Председателят на УС на АПИ заяви, че следва да бъде направена подробна карта, която ще указва пътищата, за които е нужна е-винетка, макар че такава карта и сега има оповестена.

Относно нуждата от винетка при използването на Северната скоростна дъга инж. Глосов акцентира, че правата е директен път, част от бъдещата Автомагистрала " Европа “, и организацията ще упорства тя да бъде платена. Статистиката демонстрира, че при пазаруване на годишна винетка използването на цялата републиканската пътна мрежа коства за водач на лек автомобил 26 стотинки дневно, а за отиване и връщане по Северната скоростна дъга, което е към 32 км, са нужни към 8-10 лева за гориво в двете направления. Председателят на УС на АПИ акцентира, че за жителите на София в крайните региони има различни общински пътища, които са безвъзмездни и те също може да се употребяват.

2023 година е срокът за довеждане докрай на Автомагистрала " Струма “, в това число и секторът през Кресненското дефиле. Инж. Глосов уточни, че през 2021 година по контракт би трябвало да приключи лот 3.1 в сектора от Благоевград до Симитли, на който се работи доста интензивно по главното трасе. Предстои и построяването на тунела при Железница, само че сега процедурата се апелира. В взаимозависимост от правосъдното решение и класирането ще бъде избран изпълнителя. Ако класираният преди всичко участник се откаже, тогава реализатор ще бъде идващият в класирането. До този миг избраният на първо место участник в процедурата " Джи Пи Груп “ не са създали формален отвод от осъществяване на плана, заяви инж. Глосов.

До 2024 година е срокът за създаване на Автомагистрала " Хемус “ и държавното управление е поело ангажимент автомагистралата да бъде приключена, сподели инж. Глосов. По мотив обезпечените целеви средства от бюджета за финансирането на плана той акцентира, че не би трябвало да има подозрения по отношение на прозрачността при усвояването им.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР