На 1-ви март Баба Марта ще посети гара Плевен и

...
На 1-ви март Баба Марта ще посети гара Плевен и
Коментари Харесай

БДЖ готви голяма изненада за 1-ви март

На 1-ви март Баба Марта ще посети гара Плевен и ще посрещне с мартеници идващите и заминаващите пасажери в гарата.

Освен това надарените деца от СУ „ Св. Св. Кирил и Методий” гр. Пордим ще украсят с мартеници и платове в червен и бял цвят един от вагоните на бързия трен от Плевен за Варна, както и на утринния пътнически трен от Враца за Плевен.

Организираното накичване е в символ на благодарност за поддръжката на БДЖ към другите начинания на децата от учебното заведение през последните няколко години.

Отбелязването на обичайния български празник и бит със закичване на мартеници на гара Плевен ще бъде проведен по взаимна концепция на БДЖ, децата от учебното заведение в град Пордим и Национално съдружие на сираците в България (НССБ).

Към 11:30 ч. Баба Марта и облечени в обичайните за празника цветове деца ще раздават ръчно направени от възпитаниците на СУ „ Св. Св. Кирил и Методий” мартеници в чакалнята и по пероните на гара Плевен на пасажерите от премиващите влакове, с цел да внесат в допълнение празнично въодушевление в първомартенския ден за клиентите на националния железопътен транспортьор.

БДЖ обичайно поддържа начинания на фенове на железопътния превоз, които способстват за пътешестване към изконните полезности и корени на българщината и са свързани с отбелязването на национални обичаи и традиции, посредством които се дава опция за приобщаването на българските деца към културните полезности и тяхното запазване като разпрострат своя креативен капацитет и благоприятни условия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР