На 1 септември 2020 г. главният прокурор Иван Гешев посети

...
На 1 септември 2020 г. главният прокурор Иван Гешев посети
Коментари Харесай

Главният прокурор Иван Гешев в Дупница: Местните зависимости ще бъдат прекъснати

На 1 септември 2020 година основният прокурор Иван Гешев посети гр. Дупница, където беседва с районните прокурори и се срещна с хода на издирването на изчезналия преди месец Янек Миланов.

„ Работи се с голям запас, продължава претърсването на големи по повърхност територии, на 120 кв. км., периметърът ще бъде уголемен с още една околност на следващия ден “, съобщи основният прокурор пред публицисти в Дупница.

Той добави, че в търсенето на изчезналия Янек Миланов от през вчерашния ден е включена и конна полиция. „ Използват се всички благоприятни условия, с които разполага Министерство на вътрешните работи. Мога да уверя жителите, че се прави всичко допустимо за разрешаването на този случай. Ще работим колкото би трябвало, с цел да може да си свършим работата. Поел съм персонален ангажимент към брата на изчезналия, ще следя случая “, съобщи още основният прокурор. Той посочи, че се работи и по няколко досъдебни производства, в това число „ остарели случаи “, свързани с обвинения за нелегално държане на муниции Васил Капланов. Определението на Районния съд в Дупница за оставянето му под домакински арест е протестирано, чака се Окръжният съд в Кюстендил да се произнесе.

Иван Гешев още веднъж удостовери, че се ревизират бизнеси, свързани с така наречен „ братя Галеви “, както и тези на обвинения Капланов.

Главният прокурор заяви още, че е почнала планова инспекция на работата на Районна прокуратура – Дупница. По искане на министъра на вътрешните работи се прави ревизия на работата и на локалната полиция.

„ В съвсем всички по-малки градове има построени локални зависимости. Ще се постарая тези локални зависимости, за които приказвам от две години, да бъдат прекратени в някаква степен “, разяснява Иван Гешев.

За образец в тази посока основният прокурор направи прилика на работата на Специализираната прокуратура и федералните управляващи в Съединените щати. „ Не инцидентно са тези истерични офанзиви против Специализираната прокуратура. Когато не могат да се оправят локалните управляващи, тогава идват федералните, в случай че създадем паралел със Съединени американски щати. Причината за офанзивите е, че бяха наранени хора, които се смятаха за недосегаеми “, разяснява още Иван Гешев и бе безапелационен, че прокуратурата разполага с запас да отбрани и лица, които са подготвени да сътрудничат, само че се усещат застрашени.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР