На 1 октомври природният газ от Азербайджан ще потече през

...
На 1 октомври природният газ от Азербайджан ще потече през
Коментари Харесай

Министърът на енергетиката: От 1 октомври ще получаваме азерски газ

На 1 октомври природният газ от Азербайджан ще потече през тръбата на интерконектора с Гърция. Това съобщи министърът на енергетиката Росен Христов след срещата при президента Румен Радев за строителството на газовата връзка.

Според него дали ще се стигне до пазаруване на газ от „ Газпром “ зависи от обезпечаването на количествата от останалите източници - от тръбата с Гърция и доставките на полутечен газ.
„ Търсим най-евтините снабдители на газ. Приключи търгът за септември. Цената е много добра . Говорим за доставките през октомври, ноември и декември. Нямаме проблем с количествата газ, имаме проблем с цената “, добави той, уточнявайки, че цените са конфиденциални. „ Скъп газ можем да осигурим в неограничени количества. Колкото по-ниска цена желаеме, толкоз по-отворени би трябвало да сме към условия “, добави Росен Христов.
Според районния министър Иван Шишков, в случай че строителят работи с интензивни темпове, е допустимо строителните работи да бъдат изпълнени до 2-3 септември.
„ Днес също сложих съответни въпроси по отношение на приключването на този стадий, за който сме прецизирали, че той е нужен, с цел да въведем обекта в употреба. За всички съответни въпроси, които зададох, имах уверението, че ще бъдат приключени “, сподели той.
Министър Шишков добави, че сега интензивно се работи сред ДНСК и Надзора.

„ В момента се комплектува документите, с цел да почистим въпроса с стадиите, с цел да може да го въведем в употреба, и като се изключи че публикувахме през днешния ден на уеб страницата на Министерство на регионалното развитие, с цел да видят всички български жители проблематичните точки, като стадий на довеждане докрай на строителството, тези проблематични точки ще бъдат следени всеки ден “, означи Шишков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР