На 1 октомври по традиция отбелязваме Световния ден на музиката.

...
На 1 октомври по традиция отбелязваме Световния ден на музиката.
Коментари Харесай

Днес е Световния ден на музиката

На 1 октомври по традиция означаваме Световния ден на музиката. Празникът е основан от Международния съвет за музика при ЮНЕСКО през 1974 година, по предложение на тогавашния му президент Йехуди Менухин. Големият цигулар, диригент и държавник е уверен, че Световният ден на музиката ще поддържа популяризирането на това универсално изкуство измежду всички пластове на обществото, в името на идеалите на ЮНЕСКО за мир и другарство сред хората. На този ден в над 150 страни по света се организират концерти, изложения, семинари за основаване на музика, лекции, музикални конференции и така нататък

В България събитията, отдадени на празника, не са малко, без значение от идните избори на 2 октомври. В Централния боен клуб в София, сдружение ˮЕклектика ” в партньорство с Общинския културен институт ˮНадежда ”, провежда провеждането на първия у нас конкурс за основаване на детска ария.

На същата дата е представянето на книгата ˮПриказката P.I.F – в рими и ноти “, съпроводена с концерт на обичаната от генерации рок група.
На празника е отдаден и концерта на проф. Сузана Клинчарова (на 7 октомври), на който ще бъде показан и албумът ѝ, 20-и подред, озаглавен ˮКласически шедьоври за арфа ”, публикуван през актуалната година в Австрия.   Да напомним, че първият ден на октомври също е Световен ден на поезията, Световен ден на вегетарианството, Международен ден на възрастните хора, Празник на българския осигурител.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР