На 1 октомври от 18.30 часа в галерията на Българския

...
На 1 октомври от 18.30 часа в галерията на Българския
Коментари Харесай

НВИМ с поредна изложба във Виена

На 1 октомври от 18.30 часа в галерията на Българския културен институт „ Дом Витгенщайн “ във Виена ще бъде открита изложбата на Националния военноисторически музей (НВИМ) „ Противостояния “.

Изложбата включва художествени творби – акварел, маслени бои и графика, завещани ни от изтъкнатите майстори на четката като Владимир Димитров-Майстора, Александър Мутафов, Александър Божинов, Атанас Михов, Борис Денев, Иван Вълчанов, Никола Танев, Райко Алексиев, Никола Кожухаров, Георги Машев и други.

Първата международна война, пречупена през душевността и палитрата на българските художници и техният хуманизъм, противостоящ на войната – това е тематиката на тази поредна галерия на НВИМ в галерията на Българския културен институт във Виена. Кое с изключение на яркия, жизнерадостен и одушевен живот, може да противостои на ужаса и заличаването – подобен е прочитът, изработен от художниците преди 100 години.

Изложбата „ Противостояния “ е отдадена на вековната годишнина от Ньойския контракт, която означаваме през 2019 година и може да бъде прегледана в Българския културен институт във Виена до 28 октомври.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР