На 1 ноември в Деня на народните будители БНТ обяви

...
На 1 ноември в Деня на народните будители БНТ обяви
Коментари Харесай

Над 500 есета в конкурса на БНТ за есе на тема Аз съм българче

На 1 ноември в Деня на националните будители Българска национална телевизия разгласи втория стадий от акция " Прозорец към родината ". В състезанието за есе на тематика " Аз съм българче " се включиха повече от 500 деца от страната и чужбина. Победители бяха избрани от 5-членно жури. Подробности чуйте от Мария Чолакова, началник на Сектор " Продажби ", Българска национална телевизия.

Най-малката участничка в състезанието е на 5 години, а Българската национална телевизия ще даде и 6 спомагателни награди. Най-добрите произведения ще бъдат събрани в един алманах, който ще излезе на 24 май. В него ще бъдат включени и някои от най-известните произведения на наши поети. Сборникът ще се популяризира през партньорската мрежа и ще бъдат изпратени и до учебни заведения в страната.
Мария Чолакова, началник на Сектор " Продажби ", Българска национална телевизия: Най-много ме впечатли любовта, която децата, които живеят отвън рамките на България, изпитват. Толкова дребни и толкоз доста обичат родината си. Конкуренцията беше извънредно огромна. Четейки есетата, " Моя страна,моя България ", беше по-правилно. Много мощно усещане направи какъв брой доста децата знаят за историята на България. Някои есета даже ни разплакаха. Призовавам всички да прочетат есетата на azmogaazznam.com. Наистина има какво да научим за децата
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР