На 1 ноември Община Търговище и Общински съвет – Търговище

...
На 1 ноември Община Търговище и Общински съвет – Търговище
Коментари Харесай

На тържествена церемония отличиха 82 деца с изявени дарби от Търговище

На 1 ноември Община Търговище и Общински съвет – Търговище отличиха учениците, получили стипендии по Наредбата за стимулиране на деца и младежи с изявени способности.

На тържествена гала в концертната зала на Центъра за юношески действия и начинания бяха връчени грамотите на всички 82 деца, които получават финансов тласък. Техните достижения са в областите „ Образование, просвета и техника “, „ Спорт “ и „ Изкуство и просвета “.

Кметът на Търговище доктор Дарин Димитров поздрави отличените и им пожела да запазят будния и търсещ дух, който носят в себе си.

„ Талантът Ви нямаше да значи нищо без труда и постоянството Ви, без поддръжката на родителите и ръководителите Ви. Талантът е освен подарък. Той е и отговорност, тъй като точно посредством познанията и достиженията си, Вие тласкате обществото ни напред в развиването си “, съобщи кметът.

Д-р Димитров връчи грамотата на Вяра Атанасова, притежател на най-високото отличие, „ Търговищко дарование “. Вяра е ученичка в 9 „ а “ клас в І СУ „ Свети Седмочисленици “. През последната година има завоювани десетки първи места и Гран При от интернационалните певчески състезания. Стипендията й е в размер на 1,5 минимална работна заплата.

В концертната стратегия се включиха и част от отличените деца,  възпитаници на Детска музикална школа „ По ноти “, клубовете по спортна гимнастика „ Торнадо “ и „ Светкавица “, Клуб по художествена гимнастика „ Алегро “, Школата по естрадно пеене, Балетна групировка „ Търговище “, Детски фолклорен отбор „ Шарено герданче “.

Общо 409 възпитаници са получили стипендии по Наредбата от приемането й през 2013 година досега. Над 160 от тях са отличени единствено през последните две години.

20 000 лева са заложени в общинския бюджет за финансово стимулиране на деца и младежи с изявени способности през 2022 година

Списъкът с всички отличени в другите категории е оповестен в уеб страницата на Община Търговище:
https://targovishte.bg/wps/portal/municipality-targovishte/municipal-council/messages.obsht.savet/stipendii
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР