На 1 май имен ден празнуват всички, които носят името

...
На 1 май имен ден празнуват всички, които носят името
Коментари Харесай

Кой има имен ден днес, 1 май

На 1 май имен ден честват всички, които носят името Еpмeнкo, Ермелина, Майя, Мая, Тамара. 


Тази година на 1 май е и Велика събота.
Велика събота е последният ден от Страстната седмица, предхождащ Великден. Това е и последният ден, когато се .
Църквата популяризира Велика събота като " най-благословения седми ден ". Защото това е денят, когато Словото Божие лежи в гроба като мъртъв човек, само че в това време избавя света и отваря гробовете.
Положен към този момент в гроба, Духът на Исус е в пъкъла, с цел да раздра оковите му и да отвори още веднъж райските двери. Това ще се случи на другия ден - в Неделята, наречена с най-краткото име - Великден.
 Имени дни през май 2021 година Имени дни през май 2021 година
След броени дни настава месец май, изпълнен със своите празници. Ето по кое време се падат имените дни през този интервал. 1 май - Еpмeнкo, Ерм...
На Велика събота църковното свещенодействие стартира рано сутринта и продължава непрестанно до края на деня, тъй че последните съботни песнопения се сливат с възкресните (неделните) и свършват към този момент при звуците на тържественото " Христос воскресе! ".
Жените посещават гробищата, преливат и прекадяват, раздават боядисани яйца и самун за душите на мъртвите.    Велика събота е и последният ден, в който могат да се боядисат яйцата за Великден.
Празникът е обвързван с недоволството и погребението на Исус Христос от майка му Света Богородица и от дами, носещи миро. Гробът му е запечатан и пред него е сложена стража.
По обичая на юдеите Йосиф и Никодим снели пречистото тяло Господне от кръста, обвили ги в пелени с благовония и го положили в нов каменен гроб в Йосифовата градина, която се намирала близо до Голгота. Първосвещениците и фарисеите знаели, че Исус Христос е предсказал възкресението си. Не вярвайки на предсказаното, а и страхувайки се да не би Апостолите да откраднат тялото, измолили от Пилат военна стража. Поставили стражата до гроба, а самия гроб запечатали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР