На 1 май, Деня на труда, българските държавници продължиха да

...
На 1 май, Деня на труда, българските държавници продължиха да
Коментари Харесай

ДЕНЯТ В НЯКОЛКО РЕДА: отново Радев vs Петков, какво точно изнасяме за Украйна

На 1 май, Деня на труда, българските държавници продължиха да се трудят в разделянето си " за " и " срещу " военна помощ за Украйна и изобщо за цялостния взор към " специфичната военна интервенция " от страна на Русия.

Нещо повече - президентът Румен Радев употребява празника, с цел да държи политическа тирада, маскирана в подтекста на деня, на който честваме и 146 година от Априлското въстание.
Кирил Петков гостува в бТВ и мина " по целия конспект ", като опита да не бъде изострен във връзка с Радев, а прикани за разговор. По думите му, Украйна е поискала от България ремонт на военна техника. И това ще получи - само че то било повече от това " да се дадат няколко гранати ".Целият ден стартира с прословутия към този момент проблем за военната помощ за Украйна. Според уволнения и обжалвал освобождението си шеф на " Кинтекс " Александър Михайлов, страната ни изнасяла оръжие за атакуваната страна още от първите дни на войната, като това не било никаква изненада го пората в сектора. Той пък е в спор с уволнилата го Корнелия Нинова.Русия се похвали, че поразила предоставено на Украйна американско въоръжание.А Украйна се похвали с аудиенция на председателката на Камарата на представителите в Конгреса Нанси Пелоси - най-високопоставеният американски общественик, посетил Киев от началото на съветското настъпление.Още една известна дама, само че в доста друго занятие - Анджелина Джоли, посети Украйна и шашна посетителите на кафене в Лвов.На 1 май се труди и Мая Манолова, която направи следващ " ъптейт " на плана си. Към " Изправи се " към този момент има " България ". Тя съобщи, че 130 дни толеранс към властта стигали, време било да се " спре с подмяната ". Поиска нов обществен контракт.А в белгийския град Гент едни българчета дадоха нещо на Украйна с ангелските си гласове - детският радиохор на БНР пя на събитие, проведено от диаспората ни там. Целта му бе намиране на дарения за атакуваната страна.Папата за следващ път осъди съветската инвазия.А НАТО стартира учения в Полша, които са нормални. Дано такива и да си останат.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР