На 1 март в Министерство на труда и социалната политика

...
На 1 март в Министерство на труда и социалната политика
Коментари Харесай

Община Криводол подписа договор за изпълнение на социален проект

На 1 март в Министерство на труда и обществената политика кметът на община Криводол Петър Данчев подписа контракт за даване на безплатна финансова помощ по оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ и „ Наука и обучение за образован напредък “, процедура посредством непосредствено даване с интегрирано планово предложение „ Социално-икономическа интеграция на уязвими групи. Интегрирани ограничения за възстановяване достъпа до обучение “ – Компонент 1.
Договорът се подписа сред Министерство на труда и обществената политика, ИА „ Оперативна програма Наука и обучение за образован напредък “ и община Криводол.
Проектът е на обща стойност 849 586.75 лева, от които 487 802.24 лева по Оперативна програма РЧР и 361784.51 лева по Оперативна програма НОИР и период за осъществяване - 20 месеца.
Основните действия по плана са:
Дейности по Оперативна програма РЧР: Активиране на стопански неактивни лица, трудово ходатайство и асортимент и ориентиране на целевата група към образования и заетост; Мотивиране за интензивно държание на пазара на труда; Провеждане на образование по основна подготвеност 4 "Дигитална подготвеност " Включване в заетост; Повишаване на здравната просвета и информираността по отношение на обществените и здравните права; Овластяване на общността и превъзмогване на отрицателните стереотипи; Дейности по Оперативна програма НОИР: Допълнително образование по български език на деца и възпитаници, за които българският език не е майчин; Допълнителни занимания със застрашени от отпадане от учебно заведение възпитаници от етническите малцинства; Подкрепа на възпитаници от уязвими групи за продължение на образованието в гимназиален стадий и сполучливо довеждане докрай на приблизително обучение. Работа с родителите от етническите малцинства, които попречват децата си от постоянно визити на детски градини или образователни занятия. Работа с родители без разлика от етническия им генезис за разяснение изгодите от просветителната интеграция, приемането на разликата и превъзмогване на отрицателните стандарти. Договорът ще се извършва в партньорство със: Сдружение „ Център за междуетнически разговор и приемливост „ Амалипе “; Основно учебно заведение „ Васил Левски “ с. Ракево; „ Север-изток консулт “ ЕООД; Фондация „ Център за детско развиване и психическо консултиране – Когнитива “ И асоциирани сътрудници по плана: Министерство на образованието и науката;
Агенция за обществено подпомагане; Агенция по заетостта; Регионална здравна ревизия – Враца.
При осъществяването на плана ще бъдат наети на работа на новоразкрити работни места 43 лица на позиции и дълготрайност на заетостта, както следва:
1. Работодател община Криводол, общо 40 лица, заети в общополезни действия:
- служащ поддръжка – 10 лица за 12 месеца;
- служащ сезонен – 15 лица за 6 месеца;
- общ служащ – 15 лица за 12 мес.
2. Работодател "Север-изток консулт " ЕООД:
- 3 лица на новоразкрити работни места „ компютърен оператор “ за 6 месеца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР