На 1 февруари почитаме жертвите на комунизма. Денят е обявен

...
На 1 февруари почитаме жертвите на комунизма. Денят е обявен
Коментари Харесай

Днес почитаме жертвите на комунистическия терор

На 1 февруари почитаме жертвите на комунизма. Денят е разгласен през 2011 година по предложение на президентите на България Желю Желев (1990-1997) и Петър Стоянов (1997-2002). На 1 февруари 1945 година срещат гибелта трима регенти, шестдесет и седем депутати, министри, генерали и полковници, общественици – жертви на Народния съд.

В Ловеч в навечерието на Деня на респект към жертвите на комунизма беше показан нов филм за концлагера " Слънчев бряг ", намирал се край града (лагерът за политически пандизчии край Ловеч е наименуван " Трудовата група ", само че става прочут като лагера " Слънчев бряг " ).

" Това е най-зловещата история в живота ми – показа режисьорът на кино лентата " Слънчев бряг – експрес към пъкъла " Степан Поляков пред БНР.

" Всички по някакъв метод са жертви на една жестока машина – от една страна са жертвите, от другата са техните мъчители. Съдбите им по този начин се преплитат, че най-после се схваща, че няма правдивост на този свят. Дори тези, които се измъкват живи от лагера, след това имат трагична орис ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР