На 1 февруари бе открит сезонът за риболов на балканска

...
На 1 февруари бе открит сезонът за риболов на балканска
Коментари Харесай

Започна риболовът на балканска пъстърва

На 1 февруари бе открит сезонът за лов на риба на балканска пъстърва. На този ден завършва въведената в закона годишна 4-месечна възбрана, обвързвана с размножителния интервал на типа. Други риби, които към този момент могат да се хващат, са сивен, сиг, пелед и езерна сьомга.

Балканката е най-типичният представител на планинските реки и някои височинни езера у нас. През февруари рибите нормално към момента са бавноподвижни, хранят се по-малко и са мнителни, по тази причина и в този момент уловът им е сложен, само че не и неосъществим. С подобаваща зимна екипировка може да се направи по-дълъг преход по някоя от реките в планините, като се облавят най-удачните места.

Трябва да се знае, че при еднодневен рибарски излет през събота, неделя и на празнични дни рибарите резервират за себе си до 2 кг пъстървови риби, само че не повече от 6 бройки. В делнични дни наложително се пускат назад всички уловени пъстървови риби. Все повече стават реките в режим " дръж и пусни ", като това е маркирано на табели. На тях рибите се връщат във водата когато и да е от годината. Минималната мерна граница за улов на балканска пъстърва е 23 см.България през днешния ден

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР