На 1 декември, национален празник на Румъния, в Букурещ, се

...
На 1 декември, национален празник на Румъния, в Букурещ, се
Коментари Харесай

Вокално студио от Русе спечели престижни награди в Румъния

На 1 декември, народен празник на Румъния, в Букурещ, се организира фестивалът „ Идвай, идвай бързо, Дядо Коледа!”. Изпълнители от вокално студио за поп и джаз „ Икономов “ от град Русе показаха страната ни, съобщи кореспондентът на .
Участваха Магдалена Тодорова, Стефания Горнячка, Десислава Василева, Кристина Тодорова и Боряна Борисова под вещото управление на Вили Икономов. Директор на фестивала бе Виорела Филип – известен румънски реализатор, композитор и вокален възпитател. Всички участници имаха опция да се показват в няколко категории – „ Изпълнение на румънска поп песен”, „ Изпълнение на коледна песен”, „ Изпълнение на интернационална поп песен” и „ Изпълнение на фолклорна песен”, разпределени в разнообразни възрастови групи.
При най-малките (5-7 г.), Магдалена Тодорова взе участие в две категории – за „ Изпълнение на румънска поп песен” и за „ Изпълнение на коледна песен” и завоюва първа премия за всяка категория – дипломи и медали.
Трофеят в групата (8-9 г.) получи Стефания Горнячка. Това е най-голямата премия – статуетка, почетна грамота и предметни награди, която се връчва в групите и е за сложно показване. Стефания се изяви в категориите „ Изпълнение на румънска поп песен” и „ Изпълнение на коледна песен”.
Десислава Василева (10-12 г.) също бе отличена с две първи награди – дипломи и медали, за присъединяване ѝ в „ Изпълнение на интернационална поп песен” и за „ Изпълнение на коледна песен”. Тя получи още и специфична покана за присъединяване във фестивала „ Андантино” (Румъния).
Две първи награди – дипломи и медали заслужи и Кристина Тодорова (13-14 г.) за представянето си в категория „ Изпълнение на интернационална поп песен” и „ Изпълнение на коледна песен”.
Трофей Clase de canto – почетен диплом и статуетка получи Боряна Борисова (18 години+). Боряна завоюва и две първи награди – медали и грамоти. Във фестивала тя се показа в две категории – „ Изпълнение на румънска поп песен” и „ Изпълнение на коледна песен”;
Вили Икономов бе в журито и отличи трима румънски участници в състезанието с покана за присъединяване в XXIII Международен конкурс за млади реализатори „ Северно сияние” 2019 година
Русенци и посетители ще могат да чуят младите гении на вокално студио за поп и джаз „ Икономов” на 19 декември в зала „ Русе”, в коледния концерт на възпитаници от НУИ „ Проф. Веселин Стоянов”-Русе, в специалностите „ Ударни инструменти” и „ Поп и джаз пеене”, а на 22 декември от 16:30 часа в празничната стратегия на събитията Ruse Ice Fest & Ruse Ice Rink 2018/2019 на откритата сцена на Ледено премеждие „ Сребърните кънки” Русе 2018, проведено от Общинска фондация „ Русе-град на свободния дух”, Община Русе и Оперативна програма „ Русе арт”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР