На 1 декември морската столица става част от Световното турне

...
На 1 декември морската столица става част от Световното турне
Коментари Харесай

Варна е финалният град на юбилейното Световно турне на Клайдерман

На 1 декември морската столица става част от Световното турне на Принца на сантименталното пиано. Концертът е вписан в формалната стратегия в уеб страницата на Ричард Клайдерман, а прозорливите фенове към този момент резервираха своите места за юбилейния концерт на най-записвания пианист на всички времена във Варна.

Мегазвезда, радваща се на феноменално предана през годините многомилионна аудитория на всички континенти, Ричард Клайдерман включи Варна и София в юбилейния тур, в който чества дружно с почитателите си 40 години блестяща театрална активност. В чест на юбилея именитият французин издаде двоен диск с 40 от най-популярните си композиции и в границите на две поредни години мина през Европа, Азия и Америка.

На 1 декември в Двореца на културата и спорта Принцът на сантименталното пиано ще пристигна с най-хубавото от най-хубавите си стратегии – тоталните шлагери, които допират сърцата на публиката по целия свят по неповторимо нежния метод, който е неговата запазена марка. Заедно с огромния актьор на сцената в Зала Конгресна ще бъдат музикантите от Оркестъра на Classic FM радио.

Ричард Клайдерман е един от актуалните музиканти, които трансформираха отношението към пианото със своя New Romantic жанр. Той се разсънва прочут преди 40 години след осъществяването на " Балада за Аделин " и с помощта на своя гений, усърдие и креативен хрумвания съумява десетилетия наред да се задържи на върха като най-популярния пианист на планетата. До момента има над 90 милиона продадени албума, измежду които невероятните 267 златни и 70 платинени диска.

Рицарят на сантименталното пиано започва тази юбилейна година с дълго и извънредно сполучливо турне в Китай, продължи по огромните подиуми на Румъния, Бразилия, Япония, Иран, идната седмица е в Москва, а от 28 септември стартират гастролите му в Съединени американски щати със серия концерти в Сиатъл, Сан Хосе, Лос Анжелис, Бостън и Ню Йорк. След това през октомври го чака Австралия.

В България Клайдерман ще дойде след тур в Саудитска Арабия и ще изнесе два концерта – на 29 ноември е в София, и на 1 декември – във Варна. Варненският концерт ще постави финалната точка на двугодишния му международен план. Организатор на концерта в София е Кантус Фирмус, а във Варна Елит Проджектс Мениджмънт.

Това ще бъде е четвъртият концерт на Клайдерман във Варна. Публиката в морския град всякога посреща с голяма обич деликатния французин, който се отнася с същинско почитание към своите фенове и постоянно намира метод да направи поклон към националната просвета на домакините. Варна няма да не помни стоплящото сърцата негово осъществяване на българската възрожденска ария «Хубава си, моя горо», аранжирана за пиано персонално от него.

Билетите за концерта на Клайдерман във Варна са в продажба. Цените са от 35 до 85 лева Билети могат да се купят от касите на Двореца на културата и спорта и Фестивалния и конгресен  център.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР