На 1 август се навършват 130 години от откриването на

...
На 1 август се навършват 130 години от откриването на
Коментари Харесай

​Централната жп гара в София навършва 130 години

На 1 август се навършват 130 години от откриването на Централна гара - София. По този мотив и по случай Деня на железничаря, който по традиция се отбелязва през първата неделя на август, от 12.00 часа в чакалнята на гарата ще се състои фолклорен флашмоб. Това осведомят от отдел " Връзки с обществеността и протокол " на Национална компания " Железопътна инфраструктура ".

София

Служители на железницата, отбор Българани и пасажери ще отбележат годишнината на знаковата постройка с празнични хора. Първата постройка е проектирана от архитектите Антонин Колар, Богдан Прошек и Тодор Марков и е отворена през 1888 година Тя е изцяло разрушена на 15 април 1974 година, а новата - по план на арх.Милко Бечев, е открита на 6 септември същата година, се отбелязва в информацията.

На 3 април 2014 година стартира повсеместен ремонт на гарата със средства от Оперативна програма " Транспорт ", който завърши при започване на 2016. За пръв шеф на Софийската гара е назначен Йосиф Карапиров, чиновник в Хиршовата железница.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР