На 1 април 2020 г. от 11:00 часа ще се

...
На 1 април 2020 г. от 11:00 часа ще се
Коментари Харесай

Тестват сирените на 1 април

На 1 април 2020 година от 11:00 часа ще се организира тест със сиренната система, построена в град Русе. Тестът ще се организира посредством действително задействане на крайните акустични устройства (сирени) със сигнали, избрани в чл.18 и чл.19 от Наредбата.

Системата се тества два пъти годишно в първия работен ден на месец април и на месец октомври - в осъществяване на „ Наредбата за изискванията и реда за действие на Националната система за ранно предизвестие и оповестението на органите на изпълнителната власт и популацията при бедствия и за обявяване при въздушна заплаха “.

Целта на ранното предизвестие и обявяване е разпространение на навременна и значима информация, позволяваща на застрашените от заплаха хора, общности и организации да се приготвят и да работят по подобаващ метод, за понижаване на вероятните вреди или загуби.

Тестването на системата е за инспекция на техническото й положение, спомага за повишение уменията на чиновниците, както и за образование на популацията за различаване на сигналите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР