На 09.10.2018 г. минен ловец Цибър се сне от Пункт

...
На 09.10.2018 г. минен ловец Цибър се сне от Пункт
Коментари Харесай

През бурно море и в изпълнение на сложни задачи: Български военен кораб се завърна от 39-дневна мисия

На 09.10.2018 година минен ловджия „ Цибър ” се сне от Пункт за базиране Варна и пое курс към пристанище Измир, Република Турция със задача да влезе в състава на Втората непрекъсната противоминна група на НАТО (SNMCMG 2), описват от щаба на Военноморски сили.

На 10.10.2018 година кораба навлезе в териториални води на Р Турция и мина проток Босфора. В ранните часове на 12.10.2018 година в изискванията на тежка метеорологична обстановка  и 4 бала неспокойствие, минен ловджия „ Цибър ” се причисли в походния строй на противоминната група кораби, които преди обяд застанаха в пристанище Измир. От 12.10 до 16.10.2018 година, екипажа на кораба взе взе участие в тренировки в базови условия, по отношение на присъединяване на Втората непрекъсната противоминна група на НАТО в учението на противоминните сили на Република Турция „ Нусрет ”.

От 17.10.2018 година до 24.10.2018 година се организира морската фаза на учението „ Нусрет ”. В региона на залив Измир беше извършена противоминна интервенция, като нашия транспортен съд откри, класифицира и обезврежда три от поставените образователни мини.



Едновременно с провеждането на противоминната интервенция, корабите изпълняваха сериали по отразяване на асиметрични закани от бързоходни лодки и нисколетящи цели, както и отразяване на офанзивите на въздушен съперник от група кораби.

На 29.10.2018 година групата се насочи към гр. Батуми, Република Грузия. По време на прехода бяха отработени сериали, като тактическо маневриране, информационни учения, сериали по отразяване на офанзивите на въздушен съперник от група кораби, прекачване на леки товари на море, замяна на персонален състав сред корабите за обмяна на опит.

На 02.11.2018 година корабите групата застанаха в пристанище Батуми. На същият ден се организираха работни срещи за идното взаимно обучение с Бреговата защита на Грузия от вида „ PASSEX ”.



След Грузия, корабите от групата поеха в посока гр. Бургас, където участваха в българо-румънското притовоминно обучение „ Посейдон ”. В тежки хидрометеорологични условия, корабите излязоха и отработиха разнообразни сериали за повишение на оперативната им съгласуемост.

На 16.11.2018 година минен ловджия „ Цибър ” приключи своето присъединяване в състава на Втората непрекъсната противоминна група на НАТО и застана в Пункт за базиране Варна.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР