На 07 юли 2020, Агенцията по храни и лекарства на

...
На 07 юли 2020, Агенцията по храни и лекарства на
Коментари Харесай

Агенцията по храни и лекарства на САЩ даде разрешение IQOS да се предлага на пазара като тютюнево изделие с модифициран риск

На 07 юли 2020, Агенцията по храни и медикаменти на Съединени американски щати (FDA) издаде позволение IQOS, системата за нагряване на тютюн на Филип Морис Интернешънъл (ФМИ), да се предлага на пазара в Съединени американски щати в категорията тютюневи произведения с модифициран риск (ТИМР). При издаване на разрешението организацията установи, че пониженото излагане при IQOS е уместно за промоция на публичното здраве.
- Решението демонстрира, че IQOS е фундаментално различeн артикул и по-добър избор за пълнолетните пушачи, които биха траяли да пушат
- IQOS е първата и единствена електронна система за нагряване на тютюн, която получава позволение за продажба в Съединени американски щати посредством процедурата на FDA за произведения с модифициран риск (ТИМР)
FDA позволи предлагането на IQOS със следните изказвания:
IQOS нагрява тютюна, без да го гори. Това доста понижава образуването на нездравословни и евентуално нездравословни субстанции. Научните проучвания демонстрират, че цялостното прекосяване от стандартни цигари към IQOS понижава излагането на организма на нездравословни или евентуално нездравословни субстанции. Заключението на организацията е, че наличните научни доказателства сочат, че IQOS се чака да донесе изгоди за публичното здраве както за потребителите, по този начин и за хората, които сега не използват тютюневи произведения. Решението на FDA надгражда формиращия се консенсус измежду самостоятелните откриватели, че IQOS е по-добър избор от продължителното пушене и идва след решението на FDA от април 2019 година, с което се позволява IQOS да се предлага в комерсиалната мрежа в Съединени американски щати. Решението на FDA е значим образец за това по какъв начин държавните управления и здравните управляващи могат да контролират бездимните други възможности и да ги разграничат от цигарите с оглед запазване и възстановяване на публичното здраве.
Това решение е взето след обзор на пакета от подробни научни доказателства, показан от ФМИ на FDA през декември 2016 година в поддръжка на заявката за ТИМР.

В своя коментар след обявлението на FDA Андре Каланцопулос, основен изпълнителен шеф на ФМИ, съобщи:
„ Решението на FDA е историческо събитие за публичното здраве. Голяма част от десетките милиони мъже и дами в Америка, които пушат, ще спрат цигарите, само че доста от тях няма да го създадат. С днешното решение става допустимо тези пълнолетни лица да получат информация, че цялостното прекосяване на IQOS е по-добър избор от продължителното пушене. FDA се произнесе, че научните проучвания демонстрират, че цялостното прекосяване от стандартни цигари към IQOS понижава излагането на нездравословни или евентуално нездравословни субстанции.
IQOS е фундаментално друг артикул спрямо горимите цигари и би трябвало да се контролира по друг метод, и това се признава от FDA. Сега, повече от всеки път, има незабавна потребност от изцяло друг диалог за метода на съдействие, посредством който да се реализира бъдеще без пушек. Решението на FDA е значим образец за това по какъв начин държавните управления и здравните управляващи могат да контролират бездимните други възможности и да ги разграничат от цигарите с оглед запазване и възстановяване на публичното здраве.
Радваме се, че това значимо решение ще спомогне за по-добрия избор на пълнолетните пушачи в Съединени американски щати. Най-добрият избор за здравето е хората в никакъв случай да не стартират да пушат или да се откажат напълно от пушенето. А най-хубавото, което могат да създадат тези, които не се отхвърлят, е да преминат на научно потвърден бездимен артикул. Към 31 март 2020 година съгласно данни на ФМИ близо 10.6 милиона пълнолетни пушачи по света към този момент са спрели да пушат и са минали на IQOS. Ние имаме вяра, че това решение ще спомогне за това пълнолетните американци по-бързо да се откажат от цигарите. Ние дружно с лицензираната от нас компания Altria сме поели ангажимент да не позволяваме изделието да се използва не по предопределение и поддържаме изцяло фокуса на FDA върху предотвратяване на младежите.
Днешното решение е резултат от непрекъснатия ни ангажимент да слагаме науката преди всичко в нашия блян да сменяем цигарите с бездимни други възможности допустимо най-бързо.
Ще продължим да работим с FDA, с цел да предоставим всяка поискана спомагателна информация, тъй че да можем да предлагаме IQOS като произведение с понижен риск.
Използването на нововъведения като IQOS за значително ускорение на спада в тютюнопушенето е опцията на века. Изчерпателната регулация, основана на научни данни, може да помогне за бързата преориентация на пълнолетните пушачи, които ще продължат да пушат, към по-добри благоприятни условия, като в същото време обезпечи отбрана от нежелани последствия. “
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР