На 07.10.2017г. /събота/ Велинград бе домакин на Държавно лятно първенство

...
На 07.10.2017г. /събота/ Велинград бе домакин на Държавно лятно първенство
Коментари Харесай

Проведе се Държавно лятно първенство по ролкови ски за купа „Велинград”

На 07.10.2017г. /събота/ Велинград бе хазаин на Държавно лятно състезание по ролкови ски за „ Купа Велинград “. Организатори на събитието бяха Община Велинград, Ски клуб „ Атлас” и Българска федерация по ски.

Въпреки неприятните метерологични условия, скиорите демонстрираха същински състезателен дух и направиха мощно съревнование.

На дистанцията от 5 км при мъжете в първата тройка се подредиха Йордан Чучуганов - “Александър Логистик”, Николай Виячев НСО и Мартин Пенчев “Узана 2007”, четвъртото място остана за възпитаника на “Атлас” и играч на НСА -Любомир Папарков. Сред 11-те участници в тази
възрастова група бе и параолимпиецът Светлозар Георгиев.

При дамите на същата отдалеченост първа е Нанси Окоро от “Ал. Логистик”, втора съотборничката й Антония Григорова и трета Христина Митева от “Рилски скиор”.

При юношите ст. възраст златен орден завоюва Валентин Саралиев “Узана 2007”. При девойки ст. възраст победи Ванеса Емилова от “Паничище”, а на четвърта и пета позиция се класираха Лидия Нанова и Александра Влахова от Семеен кодекс “Атлас”.

В младшата възраст при юношите на 2.5 км първо място зае Александър Огнянов от “Рилски скиор”. Сребърен орден завоюва Даниел Бошнаков от Семеен кодекс “Атлас”. При девойки ст. възраст, сребро за Семеен кодекс „ Атлас” завоюва и Екатерина Андреева, която отстъпи само на Никол Ковачева от “Тритон Екстрийм”. В тази възрастова група на пето и шесто място се подредиха Надя Костова и Симона Велкова от “Атлас”.

При момчетата в ст. възраст победи Марио Матиканов от “Рилски скиор”, а в мл. възраст Дани Чолаков от същия клуб. Златния орден при девойки мл. възраст завоюва Елена Христева от “Трито Екстрийм”.
Благодарение на екипа на Лидъл Велинград, бяха основани отлични условия за награждаването на участниците в спортната демонстрация, което заради проливния дъжд не бе допустимо да се организира навън.



Заместник-кметът на Община Велинград госпожа Светла Томова връчи премиите на всички класирали се състезатели, благодари за напъните на треньорите и поздрави участниците за големия им възторг и за това, че демонстрираха, че никаква мощ не може да ги спре.

Тази самодейност се вписва отлично в един от главните цели на кмета на Община Велинград доктор Костадин Коев, а точно гарантирането на благоприятни условия за деен спорт. За това сме уверени, че това съревнование ще се трансформира в традиция за нашия град.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР