На 07.03.2023 г. Софийска градска прокуратура (СГП) привлече като обвиняем

...
На 07.03.2023 г. Софийска градска прокуратура (СГП) привлече като обвиняем
Коментари Харесай

СГП привлече като обвиняем и задържа за до 72 часа мъжа, намушкал медицинска сестра в София

На 07.03.2023 година Софийска градска прокуратура (СГП) притегли като обвинен В. Д., на 70 години, за опит за съзнателно ликвидиране и постанови обвиненият да бъде арестуван за период до 72 часа, оповестиха от пресцентъра на СГП.

Досъдебното произвеждане е формирано на 06.03.2023 година в изискванията на необходимост на съображение член 212, алинея 2 от Наказателно-процесуален кодекс и се води от 01 РУ-СДВР под управлението и надзора на СГП. След запознаване със събраните при започване на следствието доказателства, наблюдаващият прокурор е решил, че те са задоволителни за привличане на В. Д. към наказателна отговорност. Обвинението по отношение на него е за това, че на 06.03.2023 година към 14:20 ч. в гр. София, ул. „ Николай Коперник “, в постройката на 22 ДКЦ, е направил опит съзнателно да умъртви 62-годишната М. В., като ѝ нанесъл голям брой удара с нож в региона на дясната гърда, коремната област, десния крайник, главата и лявата ръка. Опитът е останал незавършен заради независещи от дееца аргументи. 

Предстои СГП да внесе искане в Софийски градски съд (СГС) за взимане по отношение на обвинения на мярка за неотклонение „ задържане под стража “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР