На 07.03.2021 над 150 души от екипа на Dentaprime и

...
На 07.03.2021 над 150 души от екипа на Dentaprime и
Коментари Харесай

Засадиха гора с 2000 дръвчета край Девня

 На 07.03.2021 над 150 души от екипа на Dentaprime и техните фамилии засадиха гора с 2000 дръвчета от сорта бяла акация в село Падина край Варна. В екокампанията се включиха също локални поданици, кметовете на община Девня и село Падина, както и пациенти на клиниката от Германия и Швейцария. 

Неделната акция беше част от огромната идея #GreenSmile на клиниката, имаща за цел постигането на цялостна климатична индиферентност. Специален посетител на събитието беше доктор Рихард Щорхас - един от пионерите в органичното произвеждане и отбраната на околната среда в Германия и основен съветник по плана #GreenSmile. С негова помощ и с поддръжката на локалните общини, екипът на най-голямата и съвременна дентална клиника в Европа възнамерява залесяване на 100 000 кв. м. угарна повърхност всяка година. Това последователно ще компенсира излъчванията въглероден диоксид, създадени по отношение на цялостната активност на здравната институция. 

Ясно декларираната позиция на клиниката намира израз в редица положени старания за запазване на околната среда. Новият център за лекувания към този момент се зарежда от слънчеви панели, цялостната цифровизация на процесите икономисва тонове ненужна хартия, а управителният екип предизвиква напредването на екипа с електрически автомобили посредством станции за гратис зареждане на работното място. В непосредственост до новозасадената повърхност, се намира и първата Dentaprime гора с спомагателни 500 дръвчета, засадени по-рано тази година. 

Към момента, екипът на клиниката има 100-годишен проект за развиването на идеята #GreenSmile. Освен постоянното залесяване на нова повърхност, те възнамеряват и поощряване слагането на пчелни кошери наоколо. След изхабяване на дръчетата от позиция абсорбирането на въглероден диоксид (около 50 години след засаждане), те ще бъдат предоставени единствено и само за производството на мебели, а на мястото им ще бъдат засадени млади такива.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР