На 05 февруари в Американския център на Столична библиотека, пл.

...
На 05 февруари в Американския център на Столична библиотека, пл.
Коментари Харесай

Български пощи отбелязват 100 години от рождението на Леда Милева

На 05 февруари в Американския център на Столична библиотека, пл. „ Петко Р. Славейков “ № 4, основният изпълнителен шеф на „ Български пощи “ ЕАД Деян Дънешки ще пусне в приложимост издание на тематика: „ 100 години от рождението на Леда Милева “, оповестиха от пощенската работа.

В формалната гала ще вземат присъединяване родственици на Леда Милева, Боян Ангелов - ръководител на Съюза на българските писатели и Юлия Цинзова - шеф на Столична библиотека.

Пощенско-филателното изданието се състои от една пощенска марка и специфичен пощенски щемпел. Художник на марката е Маглена Константинова.

Почина Леда Милева

Леда Милева умря на рождения си ден на 93 години на 5 февруари 2013 година Тя е писателка, преводачка, създател на стихове и пиеси за деца, оповестиха близки на фамилията. Леда Милева умря на рождения си ден – 5 февруари.

Леда Милева е щерка на обичания стихотворец Гео Милев. Завършва Софийския университет. След Втората международна война е началник на детско-юношеските излъчвания в Радио София, основен редактор на списания „ Пионерска самоинициатива “ и „ Дружинка “, редактор в издателствата „ Народна юноша “ и „ Български публицист “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР