На 04-ти март от 10:00ч в Община Варна – Зала

...
На 04-ти март от 10:00ч в Община Варна – Зала
Коментари Харесай

Обявяват резултатите от международния архитектурен конкурс за нова сграда на Карин дом

 На 04-ти март от 10:00ч в Община Варна – Зала " Варна “, Фондация Карин дом ще разгласи резултатите от интернационалния архитектурен конкурс за абстрактен план на нова постройка на Карин дом. В състезанието вземат участие 174 плана от 48 страни на 5 континента.

Журирането на състезанието се превежда в интервала 29-ти февруари – 03-ти март 2020. В журито вземат участие: Георги Богданов – ръководител на УС на Карин дом, Мая Донева – изпълнителен шеф на Карин дом, арх. Виктор Бузев – основен проектант на Община Варна, арх. Мартрин Христов, арх. Борислав Георгиев, арх. Христо Станкушев, арх. Анета Василева, арх. Феликс Япарсиди, арх. Оскар Белини. Организаторите на състезанието от Оптимистъс – арх. Явор Панев и адв. Цвета Йоцова-Стоева осъществиха сполучливо целия развой на състезанието и журирането.

На конференцията, в наличието на журито ще бъдат показани плановете - спечелили в състезанието и публично ще бъде отворен плика, съхраняващ сходствата на номерата на плановете и имената на участниците. С класирания преди всичко участник Карин дом ще подписа контракт за разработка на цялостен механически и работен план, както и авторски контрол по време на строителството. Парични награди има избрани за класираните на първите три места планове.

Конкурсът цели да откри най-вдъхновения, новаторски и в това време функционален и подобаващ план за нова постройка на Карин дом, която да бъде модел за услуги за деца със специфични потребности и техните фамилии и да включва обучителен център, посредством който този модел да се популяризира.

Конкурсът се осъществя в партньорство с Камарата на архитектите и Съюза на архитектите в България. Целият план е вероятен с помощта на Община Варна, която даде имот и на датските Фондации Велукс, които финансират строителството на новата постройка. Парцелът е с повърхност 2450м2, ситуиран в разширената централна част на Варна в непосредствена непосредственост до идеалния център на града - сред улиците “Дойран " и “Кирил Шиваров ".

С новата постройка и прилежащото дворно пространство Карин дом цели:

Да сътвори среда за ранно детско развиване, която да поддържа деца и семейства;

Да даде сложни услуги за деца със специфични потребности и техните фамилии, които да развиват капацитета на децата и подкрепят тяхното сполучливо приобщаване в детска градина, учебно заведение и общество;

Да сътвори пространство за учене за деца, родители, студенти и експерти, като споделя своите положителни практики;

Да е център за продан на познания и изследователска активност с университети и снабдители на услуги от страната и чужбина;

Да е място за събития и акции, които да носят духа на добротворчество и приемливост.

Карин дом е лечебен център за деца със специфични потребности, учреден през 1996г., който предлага услуги на повече от 300 деца годишно от цялата страна. Услугите на Карин дом са ориентирани, както към децата със специфични потребности (деца от 0 до 8г.) и техните фамилии, по този начин и към всички експерти в сферата, които имат потребност от надграждане на познания и умения за работата си с децата със специфични потребности. Карин дом работи интензивно и в посока покровителство, приобщаващи практики, както и осъществяване на образования за начални учители, медицински експерти, студенти и други, с цел да могат да се усещат по-уверени и ефикасни в работата си с децата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР