На 04.07.2022 г. в 01 РУ Благоевград е постъпил сигнал

...
На 04.07.2022 г. в 01 РУ Благоевград е постъпил сигнал
Коментари Харесай

Серия кражби и опит за измама в Пиринско

На 04.07.2022 година в 01 районно управление (на МВР) Благоевград е постъпил сигнал от чиновник на „ ВиК “ – Благоевград, че от техен обект в региона на местността „ Разсадника “ край Благоевград е осъществена кражба на към 50 литра трансформаторно масло и кабели на обща стойност към 1000 лева Полицейски чиновници са посетили местопроизшествието и са направили оглед. В полицейското ръководство е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 195, алинея 1 от Наказателен кодекс. Прокуратурата е известена, а работата по случая продължава.

На 04.07.2022 година в 02 районно управление (на МВР) Благоевград е постъпил сигнал за осъществена кражба на електрически кабел с дължина към 40 метра от обект в региона на някогашния ЗМК. Полицейски екип е посетил местопроизшествието, направил е оглед и е открил, че кражбата е осъществена след продупчване на дупка в монолитна ограда. Случаят е докладван в прокуратурата, а в районното ръководство са формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 195, алинея 1 от Наказателен кодекс.

На 04.07.2022 година в районно управление (на МВР) Разлог е постъпил сигнал за излъгана 76 – годишна жена от село Баня, общ. Разлог. Седмица по-рано в дома на старата жена се появил млад мъж, който и предложил да и достави дърва за огрев против сумата от 100 лв.. Полицейските чиновници, поели случая, бързо издирили измамника – 17-годишен юноша от гр. Разлог. По случая е формирана кореспонденция за закононарушение по член 209, алинея 1 от Наказателен кодекс. Прокуратурата е известена.

На 05.07.2022 година в районно управление (на МВР) Разлог е постъпил сигнал от чиновник във компания за изкупуване на железни боклуци, че техен профилиран камион е бил нает от лица за превозване на лек автомобил БМВ от спортната зала в Разлог до техен пункт. При осъществяването на услугата служителят на компанията се усъмнил в държанието на лицето, потърсило услугата, което вместо с ключ отворило автомобила, откакто разрушило предното стъкло на БМВ-то и освободило ръчната спирачка.

Полицейските чиновници от районно управление (на МВР) Разлог открили, че автомобилът, който е предаден за скрап, не е бил благосъстоятелност на лицето, дерегистриран е, не е бил продаван или предоставян на други лица за предписание. Установен и арестуван е създателят на действието – 27 –годишен мъж от гр. Разлог. По случая е формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 195, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР