На 03 август 2023 година в галерия Ларго ще се

...
На 03 август 2023 година в галерия Ларго ще се
Коментари Харесай

Съвместна изложба-живопис на Александър Димитров и Василен Васевски

На 03 август 2023 година в изложба Ларго ще се открие галерия живопис на Александър Димитров и Василен Васевски. В експозицията, озаглавена " За незримите неща “, двамата художници се показват с произведения, рисувани особено за взаимната им изява в морската столица.

Ето какво споделят двамата създатели за изложбата си във Варна:

 Александър Димитров: „ Незримите неща, незримите неща - красивият океан от божествено признание, в който ние плуваме още преди раждането, през земните си дни и по-късно, където търсим, към този момент притежавайки. Където питаме, към този момент знаейки. Там където дръзкото „ Аз ” се трансформира в „ ние ”, получавайки още веднъж и още веднъж обещанието, че душата е безсмъртна.

Животът на художника е едно безпределно взиране и търсене в света на предчувствията, с вярата, че добротата поражда добрина, че хармонията е допустима. Той има вяра в по-добрата страна на човешката природа, заставайки на ръба на световете пред бялото платно.

Посвещавам тази галерия на положителните учители, на градивните другарства и на всеки познавач, припознал себе си като съидейник. “

 Василен Васевски: „ Кога за пръв път разбираме за незримите неща и се замисляме за тях? Може би откакто вдъхнем аромата им от книга,песен или картина?И какви по-точно са те, по какъв начин да ги определим? Дали са спомен и неясно чувство за нещо необяснимо,ноизначално близко или единствено предусещане за друго, което чакаме през целия си живот?

Всеки от нас има своята умелост от срещите с Незримото, всеки от нас носи и своето персонално разбиранеза нещата, които съществуват зад познатия ред на живота. Но какъв брой постоянно се осмеляваме да приказваме засъщественото и да го потърсим в другите?

„ Истински се вижда единствено със сърцето.Същественото е невидимо за очите “, споделя Малкият принц на Антоан Дьо Сент Екзюпери. Тази галерия е за тях, тези незрими неща, които не се виждат, само че се усещат и са там някъде надълбоко в сърцата ни. “
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР