На 03.10.2020 г. - събота, Столичен Куклен Театър ще представи

...
На 03.10.2020 г. - събота, Столичен Куклен Театър ще представи
Коментари Харесай

Столичен Куклен Театър представя премиерния си спектакъл Малкият Мук, по Вилхелм Хауф

На 03.10.2020 година - събота, Столичен Куклен Театър ще показа първата премиера в актуализирания си салон на бул. “Янко Сакъзов ” №19. Представлението ще се играе два пъти в уречения ден – предпремиера от 12:00 и премиера от 19:00 часа.
Драматизация: Дарко Ковачовски
Режисьор: Тодор Вълов
Сценография: Наталия Гочева
Музика: Пламен Мирчев - Мирона
Участват: Мариан Рангелов, Любомир Генчев, Мила Коларова, Димитър Тодоров, Ирен Лазарова, Христо Димитров
Издадена през далечната 1826 година от Вилхелм Хауф, разказ-приказката “Малкият Мук ” продължава да бъде настояща и до през днешния ден.
Във времена на мощно разтърсени нравствени добродетели е повече от значимо да ги възпитаваме у децата и да им покажем кои са достойните човешки качества – почтеност, правдивост, битка за истина и истина.
 Столичен куклен спектакъл още веднъж отваря порти за фенове Столичен куклен спектакъл още веднъж отваря порти за фенове
Класиката „ Трите прасенца “ посреща малчуганите този уикенд В навечерието на най-хубавия детски празник 1-ви юни, магията в...
Точно такава е и историята на Малкия Мук. Произхождайки от доста оскъдно семейство, Мук е подложен от ориста на редица тествания и перипети. Той се сблъсква с лъжливото благополучие и искра на високите публични постове и преходността на славата и благосъстоянието, само че съумява почтено и почтено да извоюва своето право на човешко благополучие.
Постановката сама по себе си има колкото развлекателна, толкоз и просветителна цел. Подрастващото потомство има мощна нужда да бъде осведомено за изконните човешки добродетели и полезности, а какъв по-добър метод да им бъде поднесена тази информация от един забавен прочит на обичана класическа приказка.
Представлението е уместно за деца над 4 годишна възраст.
Спектакълът “Малкият Мук ” е подложен за първи път в Столичен Куклен Театър през 1978 година от режисьора Сегей Висонов, сценография Лиляна Ангелова.
През целия месец Октомври във фоайето на театъра ще бъдат изложени достоверни кукли и фотоси от първата режисура. Всички гости на салона на бул. “Янко Сакъзов ” № 19 ще имат опция да се срещнат с тях.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР