На 03.10.19 г. в хотел Маринела бе проведен благотворителен търг

...
На 03.10.19 г. в хотел Маринела бе проведен благотворителен търг
Коментари Харесай

Всички 15 картини бяха продадени на благотворителен търг в подкрепа на малки художници

На 03.10.19 година в хотел „ Маринела ” бе извършен благотворителен търг в поддръжка на дребните художници от ателие „ Прегърни ме ”.  Бяха показани (и продадени до една) 15 картини – портрети на Фрида Кало, рисувани от децата по време на лятна почивка , спонсорирана и обезпечена за втора поредна година от бизнес дамата Маринела Арабаджиева. Търгът се трансформира в същински празник за децата и техните другари, пристигнали да поддържат идеята на ателие „ Прегърни ме ”.

Сред гостите бяха Мартина Вачкова, Люба Ризова, Ева Веселинова, Рашко Младенов, Роза Радичкова, Илиана Алипиева, Ирен Петрунова, а търгът беше воден от Игор Марковски.  15 картини са включени в календар с 15 месеца (октомври, ноември и декември 2019 година и 12 месеца - до края на 2020 г.) и е същински шедьовър на детския гений. И цената си я бива – 20 лв. за 15 портрета Фрида!

Ателие „ Прегърни ме ” е основано, с цел да даде късмет на изоставените ни деца, с цел да им покажем живота, който им е отхвърлен.  То е уютно и красиво място, което те посещават с наслада. Там са техните другари – художници, актьори, писатели и публицисти, с които дружно рисуват, четат книги, илюстрират приказки, играят на спектакъл, гледат филми и беседват, майсторят парцалени кукли и копринени ангели. В ателие „ Прегърни ме “ децата се учат да могат. Учат се да имат вяра. Учат се да имат бъдеще.

 

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР