На 02.10.2023 г. по случай откриването на новата учебна година

...
На 02.10.2023 г. по случай откриването на новата учебна година
Коментари Харесай

Младежи боядисаха пейка в цветовете на европейското знаме

На 02.10.2023 година по случай откриването на новата образователна година във Философския факултет на Софийския университет беше основана първата " Евро-пейка " в България.

В рамките на интернационалния план „ Words of Europe “ и по самодейност на Европейското Младежко Движение - България, студенти и преподаватели от катедра „ Европеистика “ имаха достойнството публично да открият по този начин наречената „ европейска скамейка “.

Идеята е подкрепена и от евродепутата Андрей Ковачев, за който това събитие е публично потребно и значимо изключително в настоящия миг на публично разделяне. Той счита, че сходни действия демонстрират будността на гражданското общество и в часност на младежите в България.

Най-вероятно са се износили материалите, от които е построена

Целта на самодейността е основаване на пространство, където се предизвиква разговора и общата работа сред младите в Европа, и се поддържат неизменими европейски полезности. В знак на ангажираност и европейска взаимност младежи от България, Гърция, Австрия, Румъния, Чехия и Унгария, участващи в интернационален тренинг на тематика „ Форми на демократично присъединяване “ на 29.09.2023 година, подкрепиха финалната й направа и по-късно, към нея, дадоха своите хрумвания за един по-демократичен Съюз.

Председателя на EMД България, Димитър Узунов, сегашен студент на СУ, аргументира жеста " като знак за общността “,  наблягайки значимостта на гражданското присъединяване в обществения живот в страната. За бТВ той сподели следното: “Чрез изкуството се има за цел да се облагороди средата в унивеситета и да се подтиква изобретателния метод на мислене, като се превъзмогне пропастта сред европейската политика и елементарните хора ". Една от главните упоритости на младежката организация е нарасналото младежко присъединяване в идните европейски избори през 2024 г.

Пейката е отдадена на някогашния ръководител на Европейската комисия Жак Делор. Инициативата за европейски пейки е интернационална като е почнала в Италия и се е популяризирала в цяла Европа в градове като Рим, Брюксел, Страсбург и Валета. „ Евро-пейката “ е планувана да бъде първата от поредност, целяща да разпространява европейските полезности и единството в Европейския съюз.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР