Н е е изключено до края на месеца в Израел

...
Н е е изключено до края на месеца в Израел
Коментари Харесай

Какво става с ковид в Израел, ефективни ли са ваксините

Н е е изключено до края на месеца в Израел да бъде наложено ново цялостно затваряне поради повишения брой случаи на COVID-19 вследствие на разпространяването на „ Делта” варианта на ковид.

„ Точно в този момент не бих наложил затваряне, а бих дал време на третата имунизация и другите ограничения да сработят. След към две до три седмици ще би трябвало да вземем ново решение”, съобщи генералният шеф в здравното министерство на Израел Нахман Аш пред израелското военно радио.

Той изрази вяра подсилващите дози ваксини за хората над 60 години и въведените лимитирани ограничения против разпространяването на болестта да се окажат задоволителни.



През последните три дни израелските здравни управляващи регистрират по над 3000 нови случаи на COVID-19 на денонощие. Вчера броят им бе 3430.

В същото време в интензивни отделения към този момент са настанени 250 заболели от COVID-19.

Около 58 % от 9,3-милионното население на Израел е с сложени две дози от ваксина против ковид. Заради нарастването на броя на инфектираните държавното управление стартира акция за слагане на трета, подсилваща доза измежду уязвимите групи. Такава към този момент са получили 262 000 души.

Проблемът е, че „ Делта” вариантът на ковид е доста по-заразен. Така и имунизираните се трансформират в преносители на болестта, като постоянно нямат никакви признаци.

Данните от израелската здравна статистика сочат, че имунизацията на „ Пфайзер” в доста случаи е единствено към 39% ефикасна против заразяване с „ Делта”. Причината за това не е единствено по-високият вирусен товар на този вид на ковид, а и понижението във времето на успеваемостта на самата ваксина против заразяване. Но във връзка с предотвратяването на тежко заболяване успеваемостта остава над 90%, без значение от варианта.



„ Ние съпоставяме хора - както на възраст над 60 години, по този начин и сред 16 и 59 години - които са били ваксинирани рано и са били изцяло имунизирани до края на януари. Виждаме, че процентът на инфекции измежду тях е 90 на 100 000, което е двойно повече от тези, които са изцяло имунизирани до март”, изясни пред „ Аарец” доктор Шарон Алрой-Прейс, шеф на публичните здравни услуги в Израел. Тя добави: „ следим спад в успеваемостта на имунизацията против заразяване при тези, които са били имунизирани първоначално и го виждаме както при възрастните хора над 60 години, по този начин и при по-младите”.

Последните обаче прекарват като цяло по-леко коронавирус, ето за какво управляващите в Израел са обезпокоени в по-голяма степен за по-възрастното население.

Днес министър председателят Нафтали Бенет прикани хората над 60 години, които към момента не са имунизирани с трета доза, да бъдат изключително деликатни през идващите седмици.

„ Не ходете на оживени места. Не се срещайте с хора, които може да се окажат инфектирани. Ако се виждате с внуците си, дано това да става на открито навън, с маски. Трябва да преминем през тези две седмици, до момента в който бъдете ваксинирани”, сподели Бенет и добави, че рискът от зараза след третата имунизация понижава към шест пъти.

Israelis have found “evidence that there is waning immunity” in COVID-19 vaccine, Israeli health official Dr. Sharon Alroy-Preis says. “We see a drop in the vaccine effectiveness for those vaccinated early on, and we see it for those elderly people over the age of 60.”
— Face The Nation (@FaceTheNation) Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
10 коментара - Вуте, какво работиш? - Преводач съм, Нане. - И какво превеждаш? - Превеждам воловете на дедо, от хълм на хълм... Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниМястото е имало паметна значителност най-малко две хилядолетия преди да бъде построен мегалитния комплексМеждувременно Алиансът по интензивно лекуване на първа линия разгласява протокол за лекуване при първи симптомиМакедония забрани на жителите да вървят в горите в цялата странаОт Министерство на външните работи напомнят, че всички непознати жители, пътуващи до Израел, би трябвало да получат авансово разрешениеТези инсекти опрашват 71% от 100-те селскостопански култури и по този начин обезпечават 90% от храните в светаА вие постоянно ли търсите отговор на житейските си проблеми в астрологиятаРаботодателските организации упорстват за пълноценна натовареност на държавното сдружение Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “ ЕАД " Ситуацията с високия ток на енергийната борса е овладяна ", означи служебният министър председател " Вчера взехме решение да продължим диалозите с Има Такъв Народ по политическата декларация с целите за бъдещото държавно управление ", сподели още НиноваКакво споделиха по време на брифинг в Народното събрание народни представители от ГЕРБ-СДС и какво отговори служебният министър на стопанската система Кирил ПетковХерцогинята на Съсекс стартира акция в поддръжка на дами, връщащи се на работаВлошеното качество на въздуха взема 40 000 жертви годишно във Франция, отбелязва АФПТя се е преподавала още по вавилонско времеНе сме затворили вратата към никого, пък сподели Станислав Балабанов от " ИТН " Води се следствие за причиняване на гибел в резултат на провокиран пожар в горския фонд, оповестиха от прокуратурата  Окончателно: Парламентът ще има 22 постоянни </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР