Н адеждата е да бъдат намерени двигателите на падналия самолет,

...
Н адеждата е да бъдат намерени двигателите на падналия самолет,
Коментари Харесай

Надеждата сега е да намерят двигателите на самолета

Н адеждата е да бъдат открити моторите на падналия аероплан, тъй като там се намира черната кутия. Това съобщи контраадмирал Кирил Михайлов, пълководец на Военноморски сили за предаването „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия.

Той уточни, че е мъчно да се каже по кое време ще завърши интервенцията по издирването.

„ Всичко зависи от положението на самата черна кутия. При конфликта на самолета с водата, най-вероятно той се е разпаднал на голям брой части. Вчера имахме едно профилирано заседание с представители на морския отрасъл, профилирани водолазни компании, представители на Института по океанология. Там беше и капитанът на подводницата на Института по океанология, който е човек с дълготраен опит при такива интервенции в предишното. Вероятността да намерим цели огромни части е дребна. Това по-скоро биха били тежките елементи на самолета – моторите може би. Но там е и нашата вяра, тъй като черната кутия на МИГ-29 се намира сред моторите в опашната част и това ни дава известна вяра, че има опция да намерим по-голямо цяло парче, което по-лесно би се извадило “, изясни той.



„ Военноморските сили разполагат със профилирани сили и средства за разкриване на мини. Това е нашата работа. Минният ловджия разполага както с хидроакустическа станция за подводно проучване, която ние използваме за разкриване на останки по морското дъно. Той също по този начин разполага с отдалечено управляеми подводни апарати. Именно с подобен уред, който е значителен и тежък, само че той е предопределен за разкриване и заличаване на мини. Но регионът, който би трябвало да бъде обследван е извънредно огромен. Само с нашите силите това би лишило в порядъка на половин месец, защото първо би трябвало да бъдат обследвани задачите региони, да бъде направено картографиране на всичките обекти, които са открити. А в следствие всеки един от тях би трябвало да бъде детайлно обследван с подводен уред. Помощта на частния бранш и Института по океанология е доста нужна, с цел да може първо да се съкратим времето на търсене “, разясни контраадмирал Михайлов.

„ Следващият стадий е това, което бъде открито и класифицирано като хипотетичен излишък от самолета, да бъде извадено. Дълбочината в региона е сред 65 – 75 метра. На тази дълбочина, с цел да бъде надеждно закрепено нещо да може да бъде извадено с кран или други начини, би трябвало да слязат водолази “, сподели Михайлов.



Контраадмиралът съобщи, че компаниите, които са профилирани в подводна активност, имат опита и оборудването, когато е належащо. В събота следобяд те ще са покрили в началото избраните региони за търсене.

„ От през вчерашния ден преминахме в нов вид интервенция – от интервенция за търсене и избавяне на липсващ водач, към този момент единствено интервенция по търсене на остатъци на самолета и разкриване на черната кутия. Към момента не престават дейностите по търсенето. През нощта минният ловджия 32, който през вчерашния ден откри два контакта, съумя да ги изследва със своя подводен уред. За страдание, това са остарели остатъци, не са от самолета. Но рано тази заран бяха открити два нови контакта, малко по-източно от тези първи два, които сега се обследват “, разясни контраадмирал Михайлов.

Той добави, че към интервенцията са се включили представители на Института по океанология към Българска академия на науките, които с кораба „ Номад “ ще стартират проучване на избрания им регион. Контраадмиралът сподели още, че работят с компания, която е осигурила спомагателни отдалечено управляеми апарати, с цел да може да се обследват под вода откритите хипотетични останки от самолета.

„ За страдание, мощното течение през вчерашния ден повреди мотор на единия от апаратите на компанията, само че той бе ремонтиран. Днес те ще доставят още един уред, тъй че продължаваме издирването. Освен минният ловджия „ Цибър “ в региона на интервенцията военноморските сили употребяват водолазен катер и още два катера, на единия от които е инсталирано оборудването, предоставено от компанията за търсене “, добави контраадмирал Михайлов.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Бракоразводен развой. Съдията пита брачна половинка: - Сигурен ли сте, че желаете да се разведете? - Сигурен съм. С тази заядлива жена към този момент не може да… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниМоже ли след отварянето на сходен имейл да останем с празна банкова сметкаТой стартира да се занимава с футбол още от дребен и тренира за тима на ЦСКА Септемврийско знаме в продължение на 10 годиниАлуминий, скенер за пръстови отпечатъци, турбо мотори, напълно нов външен и вътрешен дизайн: всичко за новото потомство на именития всъдеход.Потърпевши са подали сигнали, какво споделя туристическата фирмаВ изборите за парламент ще вземат участие 23 обединения от обособени партии или коалицииСлед спасяването ѝ станало ясно, че пострадванията на Мелиса са животозастрашаващиИма зодии, които реализират това извънредно лесноХакерите настояват, че взели над 780GB данниНяма интерес към тази концесия и нито един претендент не се е появилДъщерята на двойката е прекарала няколко месеца в болница заради липса на О2 по време на ражданетоКомитетът е изразил дълбока загриженостГлавният прокурор на България Иван Гешев и основният прокурор на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши организираха среща в Съдебната палатаАпелът е изпратен до ръководителя на щаба за битка с ковид, вицепремиера Татяна Голикова14 месеца от присъдата са условниПолицаят от Трето районно управление (на МВР) Атанас Качаков също е отхвърлен от служба и от системата на МВР„ Българските патриоти ” ще блокират границата с ТурцияОт мрежата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР