Н ад 60 държави се подписаха за разширяване на обхвата

...
Н ад 60 държави се подписаха за разширяване на обхвата
Коментари Харесай

Над 60 страни подписаха за премахване на патентите върху ваксините

Н пъкъл 60 страни се подписаха за разширение на обсега на предлагането за унищожаване на патентите върху имунизациите, направено от Световната комерсиална организация, оповестява БНР.

Новият текст към този момент е възложен на страните-членки на организацията и планува анулация на правата за интелектуална благосъстоятелност освен за ваксини против ковид-19, само че и за лекарства, диагностика, медицински апарати и защитно съоръжение.



В предлагането на 60-те страни се планува анулацията на патентите да важи за 3 години.

От октомври Световната комерсиална организация, отпред с Индия и Южна Африка приканва за анулация на патентите за ваксини.

Първоначално концепцията беше посрещната с яростна опозиция от фармацевтичните колоси и страните, от които произлизат.



Но позициите омекнаха, откакто Вашингтон поддържа концепцията, а тази седмица Европейският парламент гласоподава с нежно болшинство апел към Брюксел също да поддържа анулация на патентите за ваксини.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Късно през нощта в събота против неделя, крепък ваучър в " Люлин ". Към три през нощта телефонът на домакина звъни: - Абе, ей! Намалете я тази… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниПърванов: Не съм аз, който ще основава ужас в лявото пространствоПулев е одобрил напълно концепцията на КОД, Български земеделски народен съюз и БДФ да обединят българската десницаВ проучването на екипа от университета на Йокохама са взели участие 250 душиКметът на Москва Сергей Собянин изрази страдание поради забавянето на имунизационната акция против КОВИД-19 в съветската столицаУсловията за влизане в страната, както и нужните документи са същите, както във връзка с Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата-Промахон " Вижте местата, които са разкрили тайната на дълголетиетоКога е поставено началото на българската книжовност и какъв брой мъчно е нейното предпазване – тази неделя след централната емисия новиниБългария е включена в листата на страни от така наречен зелена зонаГледайте „ Черешката на тортата “, „ Хавай 5-0 “ и „ Ню Амстердам “ всяка делнична вечер от 25-и майСлужебното държавно управление последователно се трансформира в избирателен щаб на президента Радев и служи за неговото преизбиране, сподели на брифинг Даниел МитовВижте кои са теКакво разяснява тойОтговор от доцент Петя ТрифоноваТой е наказан на 2 години затвор в САЩВижте какъв щеше да е животът на кралското семейство съгласно един артистApple счита, че има сериозна конкуренцияОт мрежата

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР