Métropole Rouen Normandie, Transdev Group, Groupe Renault, Matmut — партньори

...
Métropole Rouen Normandie, Transdev Group, Groupe Renault, Matmut — партньори
Коментари Харесай

Във Франция скоро стартира услуга с автономни електромобили

Métropole Rouen Normandie, Transdev Group, Groupe Renault, Matmut сътрудници в самодейността Rouen Normandy Autonomous Lab — тестват, подпомагани от район Нормандия и Banque des Territoires, първата услуга за споделена подвижност при поискване, която ще употребява самостоятелни коли по публичната пътна мрежа в Европа

Услугата ще може да се употребява от необятната аудитория през последното тримесечие на 2018 с четири самостоятелни електрическия автомобил Renault ZOE и самостоятелния градски „ шатъл “ i‑Cristal , създаден съзнателно от Transdev и Lohr

Услугата Rouen Normandy Autonomous Lab ще предложи необятно покритие в бизнес парка на Руан “Technopôle du Madrillet ”. Той се среща се в региона Saint-Etienne du Rouvray. Системата ще го свърже с трамвайна спирка “Technopôle ”. Целта е да се предложат решения за подвижност в зона, в която градският превоз е едва развъртян – в границите на километър и половина при метода за и изхода от парка.

Потребителите могат да си поръчат автомобил в действително време посредством приложение на своя смарт телефон.



Автомобилите ще се движат по три маршрута.  Тя ще покрият разстояние от 10 км, като ще стопират на 17 места в региона и ще свързват парка с публичната транспортна система на Руан.

Четирите електрически автомобила Renault ZOE, употребявани в плана, към този момент се тестват по публичната пътна мрежа. Те са оборудвани със системи за самостоятелно ръководство, създадени от Transdev и Renault. Тестовете покриват всички съображения, свързани с присъщите условия на придвижване. В това число наличие на други коли, кръстовища, изходи от здания. Автопаркът ще бъде допълнен с самостоятелния градски “шатъл ” i-Cristal, създаден взаимно от Transdev и Lohr.

След приключване на тестовия интервал, тази пробна услуга при поискване се чака да стане публично налична през септември 2018. Тя ще получи нужните утвърждения и да се задейства до декември 2019. Този интервал ще даде опция да се създадат фини настройки по технологията. Трябва да се добие изчерпателен взор върху метода на потребление и да се употребява противоположната връзка от локалните поданици, с цел да се създадат нужните корекции.


Уникално публично-частно партньорство, оформящо бъдещето на решенията за споделена подвижност
Rouen Normandy Autonomous Lab въплъщава взаимен ангажимент на всички сътрудници да влагат в бъдещето на подвижността. Тя сплотяват опит и най-съвременни благоприятни условия в поддръжка на новаторския блян за създаване на новаторски и устойчиви транспортни решения.

Град Руан и район Нормандия се стремят да предложат на локалните поданици новаторска нова услуга. Първа по рода си в Европа, и първа стъпка напред към развиването на най-съвременния промишлен клъстер, отдаден на бъдещите решения за подвижност.

Banque des Territoires гледа на опита като част от самодейността “Smart City ”, стартирана през ноември 2016, целяща да помогне за лансирането на нововъведения в градове и райони. Екипите на Banque des Territoires поддържат през цялото време този новаторски план с инженерни решения, подпомагайки структурирането на групата от сътрудници.

Transdev е дъщерно сдружение на Caisse des Dépôts, внасящо богат опит в плана в качеството си на снабдител на услуги (изпълнение, ръководство на автопаркове и връзки с клиентите) и технологии за самостоятелни транспортни услуги (контрол, потребителско приложение, вграден програмен продукт и умна инфраструктура).

Groupe Renault е европейски водач в производството на електрически автомобили, разполагащ с богат опит като авто производител и снабдител на интелигентни, самостоятелни технологии и услуги за подвижност. Проектът е част от тактиката на групата за предложение на автоматизирани услуги за подвижност при поискване от 2022 година

Matmut Group , основана в региона на Руан, предлага решения, свързани с автомобилното обезпечаване. Проектът е предизвикателство да се разбере по какъв начин самостоятелните коли ще обиден бъдещето на подвижността и отговорностите, които тези промени ще донесат.
Иновативна самодейност за поощряване на споделената подвижност посредством потребление на самостоятелни коли като част от съществуващата социална транспортна система в град Руан


  Иновативният план е неповторим в своя необятен обсег към създаване на „ приключена ” самостоятелна транспортна система, тествайки новаторски технологии, способни да основат всеобхватна транспортна система. Целта е да даде услуга за придвижване по публичната пътна мрежа със скорости, еквивалентни на тези на стандартните коли. Разбира се в същото време се подсигурява сигурността на пасажерите.

Системата включва потребителско приложение за поръчка на транспорт, контролна зала на автопарка, умна инфраструктура и сигурни телекомуникационни мрежи. Операторът може да следи автопарка от контролната зала и да предприеме дейности, когато е належащо. Той може да понижи скоростта на колите или да ги спре на място. По всяко време ще бъдат вероятни също аудио и видео връзки сред пасажерите и контролната зала.



ТРАНСПОРТНА СИСТЕМА ROUEN NORMANDY AUTONOMOUS LAB
Системата е създадена чрез партньорство сред Groupe Renault и Transdev. Всяка от страните обезпечава основен опит. Renault за автомобила и интелигентната самостоятелна технология. Transdev за проследяващата система, интелигентната инфраструктура и сигурни телекомуникации. Matmut се грижи за всички въпроси, свързани със застраховки, отговорност и бъдещи регулации.

Rouen Normandy Autonomous Lab е неразделна част от публичната транспортна система. Тя е проведена от транспортните органи на Métropole de Rouen. Тясната обязаност на последните с плана, който се подкрепя и от район Нормандия, отразява уговорката на локалните управляващи да интегрират тези нови услуги и да ускорят прехода към по-ефективни градове и по-добро качество на живот.

Инициативата е водена от устрема да се насърчи възприемането на мобилни решенията при поискване. Като водещето тук е потреблението на самостоятелни коли. Това става допустимо като се дава късмет на необятната аудитория да играе дейна роля в процеса.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР