МЗХГ предлага създаване на взаимоспомагателен компенсационен фонд за обезщетения от

...
МЗХГ предлага създаване на взаимоспомагателен компенсационен фонд за обезщетения от
Коментари Харесай

МЗХГ предлага създаване на доброволен фонд за обезщетения от климатичните изменения

МЗХГ предлага основаване на взаимоспомагателен компенсационен фонд за компенсации от климатичните промени на напълно непринуден принцип. Той ще бъде упълномощен към разплащателна организация. Държавните помощи, които сега са за обезпечаване и компенсации ще действат през този фонд.

Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева  Десислава Танева Десислава Танева е родена на 9 юни 1972 година в град Сливен. През 1990 година приключва ПМГ "Добри, пред публицисти, на Осмата национална среща на земеделските производители в България в Златни пясъци.

По думите й, моделът за основаването на новия фонд ще е взаимстван от Аржентина. Където тя беше на посещаване, дружно с делегация, включваща аграрни производители. Министърът изясни, че когато земеделец реши да взе участие в него със подобаващ размер площи, ще получава отплата за загуби от градушки от Програмата за развиване на селските региони. Това ще бъде допустимо посредством мярката за ръководство на риска.

“Надяваме се до края на 2020 година да структурираме този фонд и той да може да стартира работа от идната година”, безапелационна беше Танева. Земеделският министър обясни, че без значение от неналичието на консенсус за действието на сходна система, Изпълнителна организация за битка с градушките е доизградла, национална противоградова отбрана. Според нея, страната ни е подготвена за финансирането на отбраната посредством самолетен сбособ, като сега се завършва с техническата документи към последния радар в Северна България.

“В страни като Унгария подобен фонд е основан преди повече от 10 години, той стартира на непринуден принцип единствено за градушката, а към този момент стартира да работи и за загуби от сушата”, добави министър Танева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР