Мюсюлманският свят губи интелигентни студенти, които избират да работят на

...
Мюсюлманският свят губи интелигентни студенти, които избират да работят на
Коментари Харесай

Ердоган: Мозъците ни изтичат на Запад!

Мюсюлманският свят губи интелигентни студенти, които избират да работят на Запад, като част от процеса на приключване на мозъци, съобщи турският президент Реджеп Таийп Ердоган и прикани да се намерят способи да се предотврати този развой, написа Hurryiet. „ Трябва да отправим послания, които да предотвратят приключването на мозъци, защото това трансформира нашата просвета в пустиня “, съобщи Ердоган на среща обсъждаща развиването на висшето обучение в мюсюлманския свят, извършено в Анкара.

Турският президент е обезпокоен, че измежду 500-те най-хубави университета в света има напълно малко от света на исляма. Освен това той уточни, че най-умните студенти се местят в западни страни:

„ Отгоре на всичко ние изплащаме големи суми на страните от Запада с цел да се случва това. Ние чакаме, че откакто завършат своите проучвания, студентите ще се завърнат в своите страни, измежду своите сънародници. Това обаче не се случва в множеството от случаите и студентите остават там, където са получили образованието си. “

„ Тази обстановка е повлияна от това, че младежите не желаят да изоставят виталния стандарт, на който към този момент са привикнали. Вярвам, че ние, като ръководители на страните си, би трябвало да помислим съществено върху аргументите, които карат нашите младежи да се дистанцират “, добави Ердоган.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР