Мюсюлманските лидери участваха в среща на върха на Организацията за

...
Мюсюлманските лидери участваха в среща на върха на Организацията за
Коментари Харесай

Мюсюлмански лидери признаха Палестина за държава

Мюсюлманските водачи участваха в среща на върха на Организацията за ислямско съдействие (ОИС) в Истанбул, провокирана от решението на американския президент Доналд Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел.

В изказването, огласено след срещата, свикана по самодейност на турския президент Реджеп Ердоган, се приканват и другите страни по света да признаят Ерусалим като столица на палестинската страна.

Документът „ отхвърля и осъжда най-остро едностранното решение на американския президент да признае Ерусалим за така наречен столица на Израел, окупационната мощ. “

Организацията за ислямско съдействие удостоверява готовността си да сложи въпроса за Ерусалим в Общото заседание на Организация на обединените нации, в случай че Съветът за сигурност на международната организация не предприеме ограничения против „ противозаконното “ решение на Вашингтон по отношение на статута на свещения град.

В изявлението си след приемане на официалното съобщение, турският президент Реджеп Ердоган още един път прикани Съединените щати да се откажат от решението си, съобщи БНР.

Връщайки се обратно в историята, турският президент Реджеп Тайип Ердоган упрекна Израел за разнообразни противозаконни дейности по време на окупирането на палестинските територии.
"Израел е окупаторска и терористична страна ", сподели Ердоган. Палестинският президент Махмуд Абас още веднъж уточни, че Съединените щати са се лишили от правото да играят роля в мирния развой.

НА ФОКУС: Хамас няма сили за интифада
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР