Мюсюлмански лидери, участващи в среща на върха на Организацията за

...
Мюсюлмански лидери, участващи в среща на върха на Организацията за
Коментари Харесай

Мюсюлмански лидери: Светът да признае Източен Ерусалим за столица на Палестина

Мюсюлмански водачи, участващи в среща на върха на Организацията за ислямско съдействие (ОИС) в Истанбул, приканиха света да признае Източен Ерусалим за столица на Палестина. Думите им са в отговор на решението на Съединени американски щати да признаят Ерусалим за столица на Израел.

Ние прогласяваме Източен Ерусалим за столица на Палестина и призоваваме другите страни да признаят Палестина и окупирания Източен Ерусалим за нейна столица, обявиха мюсюлманските водачи в декларация, оповестена след срещата на върха на ОИС.



Ние отхвърляме и осъждаме изрично безотговорното, нелегално и едностранно решение на президента на Съединени американски щати, признаващо Ерусалим за по този начин наречена столица на Израел. Ние преглеждаме това решение като незначително, се показва в декларацията.

Мюсюлманските водачи акцентираха, че решението на Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел подхранва "екстремизма и тероризма ".





Решението на Тръмп "е тенденциозен бойкот на всички старания, целящи реализиране на мир, подхранва екстремизма и тероризма и заплашва международния мир и сигурност ", се споделя декларацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР