Мюсюлманките във Франция не спазват забраната да не носят специфичните

...
Мюсюлманките във Франция не спазват забраната да не носят специфичните
Коментари Харесай

Мюсюлманките във Франция не спазват забраната да носят буркини

Мюсюлманките във Франция не съблюдават възбраната да не носят характерните бански костюми, наречени " буркини ". Въпреки плануваните санкции, дамите всеобщо се появяват с тези необикновени за Франция костюми по плажовете на Лазурния бряг и басейните в останалите елементи на страната, оповестява БГНЕС, базирайки се на Deutsche Welle.
Думата е " буркини " е комбинация от " бикини ", какъвто вид облекла дамите носят на плажовете в Европа и " бурка ", което е покриващата цялото тяло и лице дреха, наложителна за дамите в някои ислямски азиатски страни. Буркините съставляват цялостен бански костюм, който е с дълги крачоли и ръкави и покрива косата, само че въпреки всичко е задоволително лек, с цел да може да се плува с него.
Редица градове във Франция не разрешиха използването на буркини с претекста, че наподобяват неестествено и тормозят някои от останалите гости. Предвиждат се санкции за носенето на буркини, които най-често са в размер 35 евро.
Оказва се, че активистки преднамерено носят неразрешените костюми, с цел да предизвикат анулация на възбраната. Такива случаи бяха регистрирани на публичен басейн в Гренобъл, където носещите буркини дами се оказаха част от акция, която да провокира кмета да анулира възбраната.
Крайнодесни политици още веднъж се изрекоха против позволяването на буркините на публични места. Едновременно с това се появиха групи в обществените мрежи, в които млади дами се провеждат преднамерено да носят противоречивите костюми. Една от тези групи има повече от 600 членове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР