Мюнхенският Октоберфест е в разгара си. В дните до края

...
Мюнхенският Октоберфест е в разгара си. В дните до края
Коментари Харесай

Отивате на Октоберфест? Чудесно! А знаете ли правилата?

Мюнхенският Октоберфест е в разгара си. В дните до края на празника се чакат общо 6 милиона гости. Който желае да се радостни обаче, би трябвало да съблюдава избрани правила.Дойче веле припомня най-важните 10 от тях:

Танци? Да, само че не върху масите!

Стигнете ли до бирените шатри, музиката и веселието ви превземат напълно: всички танцуват или се поклащат в такт с музиката. Спазва се обаче едно строго предписание: танци върху пейките са позволени, само че не и върху масите. Нарушителите биват връщани назад. А е тъпо първото посещаване на бирения празник да приключи по този начин безславно.

Храна извън? - Категорично неразрешено

В баварските бирарии по принцип е разрешено човек да си носи лично мезе към бирата, само че на Октоберфест това е изцяло неразрешено. Който не се съобрази с това предписание, рискува да бъде изпъден неотложно.

Печеното пиле е просто наложително

Литър наливна бира на Октоберфест е част от наложителната стратегия. За поставка се предлага печено пиле - хрупкаво, само че и мазничко. С мазни ръце обаче е рисково да се хваща тежката чаша с бира, която може да се изплъзне от пръстите и да се строши. Затова към пилето върви наложително и мокра кърпичка за разчистване на ръцете.

С главата надолу

На Октоберфест ги има в обилие - атракциите за феновете на мощни чувства. Но е значимо да не обърквате последователността на заниманията. Препоръчително е първо да се качите на влакче на ужасите, след това да си подложите с порция печено пиле, и най-после - бира на стомах. В противоположната поредност има заплаха стомахът ви да стартира да стачкува.

Флиртът - разрешен, само че с мярка!

Баварските обичайни носии са " интелигентно " облекло - те излъчват послания към близките: панделка, вързана отдясно на престилката, значи: " към този момент си имам другар ", а панделка отляво символизира търсенето на ново запознанство.

Бира на стомах!

Пиенето на бира на Октоберфест е и тежко физическо тестване - изключително за ръцете и раменете. Кехлибарената течност се сервира в големи стъклени чаши с съдържимост от 1 литър. Вдигането на такава чаша не е за хора със слаби китки. Понякога са нужни и малко тренировки!

Знайте си мярката!

Весел и подпийнал може - това е част от веселието, наречено Октоберфест. Но да се напиеш до безсъзнание е напряко непоносимо. Затова елементарното предписание гласи: не се наливай, в случай че знаеш, че не ти понася!

Внимание, има тоалетни!

Все в миналото се постанова да се отиде и до тоалетна. Някои обаче вземат решение да си спестят дългите опашки пред походните тоалетни и уринират зад шатрите. Който бъде заловен " на мястото на престъплението ", би трябвало да си подготви 100 евро. А използването на тоалетните е гратис.

Не кради!

Бирените чаши от Октоберфест са мечтан сувенир. И мнозина хитруват: всяка година изчезват хиляди чаши. Което обаче си е чиста кражба, за която се поставя санкция. Ако толкоз желаете да се приберете с чаша-сувенир, можете да си закупите такава. Специален цветен знак върху нея демонстрира, че чашата в действителност е била закупена, а не открадната.

Запазването на място - не е добра концепция!

Свободните места в шатрите са дефицитна " стока ". Особено в събота и неделя на доста места са принудени да връщат гости - заради липса на свободни места. И все пак не е добра концепция да " окупирате " цели пейки, които да пазите за другари. Разпоредителите се грижат за това незаетите места бързо да бъдат раздадени на чакащите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР