Мюнхен. Председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията

...
Мюнхен. Председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията
Коментари Харесай

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов участва в конференцията Разказ за множество флангове: НАТО и нуждата от стратегия за Черно море в Мюнхен

Мюнхен. Председателят на ПГ на ГЕРБ и ръководител на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов взе участие като представител в конференцията " Разказ за голям брой флангове: НАТО и потребността от тактика за Черно море ", която е част от Мюнхенската конференция по сигурността. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Встъпителни изявления бяха направени от доктор Флориан Херман - член на Ландтага, баварски държавен министър и шеф на държавното Канцлерство на Бавария, както и Кристиан Шмидт - член на Бундестага, ръководител на Германската атлантическа асоциация и някогашен федерален министър на земеделието. Останалите участници в дебата бяха държавният секретар на Министерство на защитата на Румъния Николае Наста, командващият военачалник лейтенант на американската войска в Европа Кристофър Каволи и грузинският външен министър Дейвид Залкалиани.
Дебатът се сплоти към концепцията за нужда от повече наличие на НАТО в Черноморския район, като бе очебийно, че това не би трябвало да се възприема като провокация, а като поръчител за сигурността и стабилността в района. Трябва да се създаде тактика за Черноморския район с дейното присъединяване на НАТО и със съдействието на Европейски Съюз. Използването на Черно море от Русия като платформа за осъществяване на военни интервенции непосредствено визира районната сигурност и се стреми към военно доминиране в района. Нито една прилежаща страна не трябва да се отнася към Черно море като към своя територия на извънредно въздействие, защото зачитането на интернационалния му темперамент е основно за отбягване на борба. Обсъдени бяха и настройките на европейските жители за увеличение на бюджетите за защита и по-активен европейски дирек в НАТО. Цветанов съобщи, че в противопоставяне на дезинформацията и подправените вести от Русия за НАТО е значимо да подчертаваме изгодите от Алианса като поръчител за суверенитета и териториалната целокупност на членовете и сътрудниците му. НАТО не е агресор и ние, политиците, сме виновни да демонстрираме изгодите от това да сме надеждни и прогнозируеми сътрудници в Съюза.
Цветанов акцентира стратегическото значение на взетото от българския парламент решение да даде мандат на държавното управление да стартира договаряния със Съединени американски щати за закупуване на самолети F16. Събитието е издание на серията от диспути на високо равнище " Разговори по въпросите на сигурността в Принц-Карл-Пале " и е проведено от Германската атлантическа асоциация, взаимно с държавното Канцлерство на Бавария в Мюнхен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР