Мюнхен. Отобанът изглежда като смесица от модерна окачена железница и

...
Мюнхен. Отобанът изглежда като смесица от модерна окачена железница и
Коментари Харесай

Що е то “отобан”?

Мюнхен. Отобанът наподобява като комбинация от съвременна окачена железница и вагон с асансьор. С това транспортно решение наречено отобан /ottobahn/, което е беземисионно и изцяло самостоятелно, стартъп от Мюнхен желае да предложи нищо повече и нищо по-малко от подвижността на транспортното бъдеще и преди малко направи значима първа стъпка.

Отобанът е транспортна система ситуирана на височина от пет до 10 метра над днешните пътища. Състои се от висящи кабини, които са свързани с релса, движат се безвредно и могат да бъдат спуснати на земята на практика във всяка точка по маршрута благодарение на несложна система за втурване и покачване.

Системата възнамерява всяко пътешестване настрана, пасажерите просто поръчват своята кабина посредством приложение, а „ тяхната “ кабина ги води до мечтаната дестинация. „ Смяната на влакове или търсенето на място за паркиране могат да останат в предишното с помощта на отобана “, споделят новаторите.

Веднъж пусната в употреба, новаторската транспортна система ще се зарежда 100 % от възобновими енергийни източници и, съгласно нейните изобретатели, може да има забележителен принос за понижаване на излъчванията на CO2, породени от трафика. По направления до 1000 километра, отобанът би трябвало да превъзхожда всеки различен тип превоз, в това число самолета, в трафика от врата до врата.

Според изчисленията той изразходва единствено една десета от силата на електромобил или, преобразувано в разхода на мотор с вътрешно горене, 0,2 литра бензин на 100 километра. Изграждането на инфраструктурата коства от два до 10 по-малко от това на тази за другите типове превоз и може да бъде приключена доста по-бързо.

От пролетта на 2022 година следва да се проведат проби в община Тауфкирхен покрай Мюнхен, с цел да се види дали всичко това работи и на процедура. За задачата районното ръководство на Мюнхен преди малко издаде позволение за градеж за първото изпитателно трасе на отобан. Резултатът от тези проби ще са основна причина за приемането на лиценз за употреба, съпроводен от инспекция на TÜV Süd.

Дължината му ще е към 900 метра, като мястото е към този момент проучено. През втората половина на годината в началото ще стартира работа едно транспортно средство. Управляващият шеф на ottobahn Марк Шиндлер показа - „ След това ще увеличим броя до пет транспортни средства, които ще покрият 100 000 километра тестови пробег. “
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР