Мюнхен. Изключително сме впечатлени как пазите външната граница на ЕС.

...
Мюнхен. Изключително сме впечатлени как пазите външната граница на ЕС.
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов: Страната ни доказа, че може да защити външната граница ЕС, включително в условията на безпрецедентен миграционен натиск

Мюнхен. „ Изключително сме впечатлени по какъв начин пазите външната граница на Европейски Съюз. Бих желал напълно скоро да посетя България и да се уверя персонално в това, което са ми разказвали мои сътрудници ". Това съобщи министър-председателят на Федерална провинция Бавария Маркус Зьодер, с който през днешния ден министър председателят Бойко Борисов организира среща в границите на Мюнхенската конференция по сигурността, оповестиха от Правителствената осведомителна работа . „ Впечатляващо е това, което прави вашето държавно управление ", добави баварският министър председател.
„ Страната ни потвърди, че може да отбрани външната граница Европейски Съюз, в това число в изискванията на невиждан миграционен напън ", уточни министър-председателят Бойко Борисов. Дължим ви освен морално, само че и финансово самопризнание, тъй като вие охранявате Европа, добави от своя страна Зьодер в подтекста на диалога за миграцията. Премиерът Борисов означи и сериозната работа на страната ни в битката с контрабандата, като обърна внимание на активността на Междуведомствения координационен център за противопоставяне на контрабандата и надзор на придвижването на рискови артикули и товари.
Маркус Зьодер дефинира като впечатляващи и икономическите индикатори на страната ни, с които министър председателят Борисов го срещна. Българският министър-председател посочи, че сме измежду страните, които съблюдават изцяло маастрихтските критерии. Премиерът Борисов означи ниския външен дълг, икономическия растеж и фискална дисциплинираност, слабата безработица и нулевата инфлация.
Министър-председателят Борисов подчертава върху търговско-икономическите връзки на България и Бавария, наблягайки преимуществата на страната ни като капиталова дестинация. „ България е атрактивна като капиталова цел, перспективен пазар и благонадежден снабдител, което я прави скъп външнотърговски сътрудник на Бавария ", добави министър председателят Борисов.
Българският министър-председател изрази убеденост, че е налице необработен капацитет за развиване на икономическите връзки с Бавария, като уточни, че двустранният стокообмен към този момент надвишава 1 милиарда евро годишно. Според премиера Борисов непрекъснатата комисия „ България – Бавария “ може да способства за активизиране на взаимоотношението и изрази очакване в границите на идната 14-та Сесия, която би трябвало да се организира в България, да бъдат обрисувани новите насоки в работата на Комисията, за усилване на двустранния разговор. Към момента акцент в работата на непрекъснатата комисия са тематики като дуалното образование, междуфирмено коопериране, нововъведения и трансфер на технологии.
В рамките на диалога министър председателят Бойко Борисов поздрави Маркус Зьодер за избирането му за ръководител на Христиансоциалния съюз (ХСС) и му пожела триумф в осъществяването на отговорностите му по градивния проевропейски път. Българският министър-председател акцентира другарските връзки на България с Бавария и изрази убеденост, че те ще продължат да се развиват позитивно и отсега нататък. Вие сте превъзходен другар на Бавария и на ХСС, обърна се от своя страна министър председателят Зьодер към българския министър-председател.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР