Мястото на Украйна е в НАТО, заяви генералният секретар на

...
Мястото на Украйна е в НАТО, заяви генералният секретар на
Коментари Харесай

"Бяхме като роби": Бивш член на "Вагнер" разказва за руската паравоенна групировка

" Мястото на Украйна е в НАТО ", съобщи генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг, който е на изненадваща аудиенция в Киев. 

Той посочи, че тематиките за бъдещото присъединение на Украйна и гаранциите за сигурността й ще бъдат разисквани на срещата на върха на НАТО през юли.

Боевете там са едни от най-ожесточените поради стратегическото разположение на града

Според Столтенберг, в петък в “Рамщайн ” съдружниците ще разгласят нова съответна военна помощ за Киев.

Приоритетът на НАТО е военна победа на Украйна в спора.

В същото време Русия разгласи, че е поразила централното командно звено на украинската войска в Бахмут, за който от месеци се водят тежки боеве.

Първостепенна задача на съдружниците в този момент е доставката на задоволително муниции

Екип на немската телевизия RTL се срещна с някогашен член на съветската паравоенна формация " Вагнер ", който се укрива в чужбина.

Срещата с Марат Габидулин е в парк във френския град Ница. Мъжът споделя, че е бил наемник в съветската паравоенна група " Вагнер " до 2019 година По думите му Евгений Пригожин ръководи подчинените си с желязна ръка.

Идеалният вид е да бъде оповестено, че Русия е постигнала всичките си цели, счита Пригожин

" Бяхме държани като плебеи. Трябваше да пълзим на колене пред основния и непрекъснато да молим за амнистия за най-малките неща ", описа той.

Марат е бил част от група в Сирия. Пребивавал е във боен лагер в Палмира във времето, когато бойци на " Вагнер " убиват с чук сириец и се гаврят с тялото му.

" Тези четирима идиоти, които направиха това закононарушение действаха по заповед на командващите. Иначе не биха посмели да създадат това. Това е закононарушение. Хората, които го направиха, би трябвало да бъдат съдени ", сподели Марат Габидулин.

Такъв тип смъртна присъда за изменничество е постоянно изпълнявана от частната войска на Пригожин

Правозащитникът Владимир Осечкин е измежду създателите на уебсайт, който разкрива случаи на корупция и принуждение в Русия. Там, преди дни, други двама руснаци обявиха, че са някогашни наемници от " Вагнер " и описаха за убийства в Украйна, в това число на шестгодишно дете.

" Когато Путин и неговите специфични елементи направиха анексирането на Крим, те сътвориха скришен план с името " Вагнер ". В реалност това не е частна военна компания. Това е загадка дивизия на съветските специфични елементи ", сподели шефът на " Gulagu.net " Владимир Осечкин.

Разследващите в Херсон събират доказателства за осъществените от съветската войска закононарушения против цивилни

Бившият наемник Габидулин споделя, че разчита почерка на някогашните си командири и в последното видео с екзекуция на украински боец от руснаци. 

Международните правозащитни организации упорстват за незабавни дейности и против незаконните наемници. 

" Разбира се, те би трябвало да бъдат разследвани в съда както на интернационално, по този начин и на национално равнище ", сподели шефът на Human Rights Watch Венцел Михалски. 

Марат Габидулин знае, че не е светец. Но от вътрешни хора като него ще зависи да излезнат нескрито имената на всички виновни за убийствата.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР