Мястото на най-лошата ядрена катастрофа в света привлече редица хора,

...
Мястото на най-лошата ядрена катастрофа в света привлече редица хора,
Коментари Харесай

Бум на еротични и нестандартни фотосесии в Чернобилската забранена зона

Мястото на най-лошата нуклеарна злополука в света притегли редица хора, които я възприемат като опция за неповторими селфита.

Социалните медии са подложени на критика за " безчувствени " фотоси, направени в Чернобил.

В нуклеарната централа, покрай град Припят в Украйна, се следи огромно повишаване на туризма след триумфа на едноимения минисериал на Sky Atlantic и HBO, с присъединяване на Джаред Харис, Стелън Скарсгард и Емили Уотсън.

Забранената зона обаче притегля и някои, които търсят необикновен декор за свои фотоси в бясно търсене на почитатели в обществените медии. Крейг Мазин, основателят на трагичния сериал, прикани хората да бъдат по-чувствителни към трагичното събитие.

„ Чудесно е, че Чернобил въодушеви вълна от туризъм в зоната на изключване. Но видях и фотосите, които се въртят в обществените мрежи. Ако посетите Припят, не забравяйте, че там се е случила ужасна покруса. Отнасяйте се с почитание към всички, които са потърпевши и са се пожертвали.

Инстаграм консуматор сложи шлем на главата си и облече бяло палто в контролната зала на нуклеарната централа, където пробата за сигурност се е объркал преди 33 години, пресъздавайки нещастието в фотография. По-късно фотографията е отстранена от обществената мрежа.

Някои сe снимат, че допират животните в радиоактивната зона, до момента в който други седят на мебелите, които са изоставени, когато градът е бил евакуиран.

Хора се изправиха с усмивката пред виенското колело, което в никакъв случай не е било употребявано и някои даже се съблякоха полуголи по улиците на града-призрак.

Там към момента има радиоактивни изотопи, само че са в допустими равнища при излагане за стеснен интервал от време. Но освен аспектът на сигурността е причина за полемики в обществените мрежи - мнозина смятат фотосите за безчувствено направени.

Жена, инфлуенсър в инстаграм, е разгласява фотоси от Припят - гола, единствено по долно долни дрехи. Един от мненията под фотографията гласи: „ Тази фотография е неуважителна към хората, които са изгубили живота си ".

Чернобил е мястото на най-тежката нуклеарна злополука в света, станала през април 1986 година. Тридесет и един души са били публично записани като убити, само че оценките на жертвите варират от 4000 до 93 000 души. Без смелостта на тези, които рискуват живота си в следствие, така наречен " ликвидатори " броят на жертвите е можел да се усили до милиони.

Припят, на към 70 благи северно от столицата на Украйна Киев, е едно от най-замърсените места в света и е отворен единствено за туристи от 2011 година насам, макар че може да бъде наличен единствено като част от лицензирана обиколка. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР