Мястото на жените е в домакинството, сочи проучване у нас.

...
Мястото на жените е в домакинството, сочи проучване у нас.
Коментари Харесай

В Международния ден на жената: Проучване сочи, че мястото на жените е в домакинството

Мястото на дамите е в семейството, сочи изследване у нас. Това са дали отговор 82 % от участвалите в анкетата. Резултатите обявиха  в „ Добро утро, Европа “ Марина Кисьова, създател на Фондация „ Екатерина Каравелова “, и специалистът по интернационална политика Евелина Сандалова. 

„ Представителството на дамите в Европейския парламент ще намалее в съпоставяне със в този момент – от 31% ще бъде към 24-25%. Което значи, че макар че се опитваме да има включване на дамите в политиката, статистиката демонстрира, че даже на идните избори това ще бъде доста по-малко в съпоставяне със настоящия Европейски парламент “, уточни Марина Кисьова.

„ След последните локални избори, от 28 регионални града единствено един се ръководи от жена – Габрово. В Народното събрание дамите са 25%. Ние сме 52% от популацията, само че в последна сметка сме показани единствено като всеки четвърти народен представител е жена. Аз имам вяра, че в противен случай – имаме потребност от повече женско водачество, с цел да може да променим малко нещата и да се ръководи с обич. Аз това се надявам да видя в женското водачество “, сподели Евелина Сандалова.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР