Мястото, което беше определено от Столичната община за площад, носещ

...
Мястото, което беше определено от Столичната община за площад, носещ
Коментари Харесай

Евгений Чупов: Преместете площада „Борис Немцов“ пред руското посолство, сега е пред това на РСМ

Мястото, което беше несъмнено от Столичната община за площад, носещ името " Борис Немцов ", е прекомерно отдалечено от посолството на Русия и е по-близо до това на Северна Македония, разяснява във Facebook живеещият у нас съветски отстъпник Евгений Чупов. Той показва, че мястото е отдалечено на повече от 300 метра от съветското дипломатическо посланичество и първичният план в действителност не е сбъднат. Чупов приканва решението на столичната община да бъде променено и с името на Борис Немцов да бъде наречено пространство, намиращо се в директно съседство с посолството на Русия, както е при поредност от начинания по света.

Той моли жителите да изпращат писма с такова искане до електронната приемна на столичния общински съвет.

Евгени Чупов разгласява и образцов текст на писмото:
„ Молим Ви да прехвърлите името на площад " Борис Немцов " от Метростанцията " Жолио Кюри до посолството на Северна Македония към посолството на Руската федерация

На 21 април 2022 година Столичен общински съвет гласоподава името на градинката на името на съветския опозиционер Борис Немцов: Карето сред бул. „ Драган Цанков “ и ул. „ Латинка “, „ Константин Шкъркелов “ и „ Ф. Дж. Кюри “.

Това място се намира на доста разстояние от посолството на Руската федерация (над 300 метра) и не подхожда на първичната самодейност, подадена от инициативната група „ Ние сме за свободна Русия “ до Столична община на 23 февруари 2022 година Това местонахождение безусловно не се вижда от страната на Посолството на Руската федерация, по този метод се губи тотално образната връзка сред мемориалното място и посолството, което лишава цялата идея за именуване на градското пространство на Борис Немцов. В целия свят името на Борис Немцов се приписва на местоположения в НЕПОСРЕДСТВЕНА БЛИЗОСТ и в региона на директна ВИДИМОСТ от посолствата на Руската федерация към съответните площади, градинки или други обекти. Сериозно се надяваме, че подмяната на мястото не е осъществена под натиска на Посолството на Руската федерация, което по този метод избегна появяването на фотоси и видеа, при които табелката " Пл. Борис Немцов " да бъде на фона на постройката на дипломатическата задача на режима на Владимир Путин в България.

Молим Ви неотложно да прехвърлите името на площад " Борис Немцов " на това място, което е в сходство с в началото подадената самодейност на 23 февруари 2022 година Става дума за тротоара със зелена повърхност и остатъци от трамвайни линии на ъгъла на бул. " Драган Цанков " (до стената на Посолството на Руската федерация) и ул. Никола Мирчев. Съответното място е посочено в заявката с номер СОА22-НЦ62-172 и в сходство с петицията, която към този момент е подписана от повече от 400 души "

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР