Мястото, където да взема отношение спрямо действията на Беларус е

...
Мястото, където да взема отношение спрямо действията на Беларус е
Коментари Харесай

Радев: Абсолютно недопустими са действията на Беларус

Мястото, където да взема отношение по отношение на дейностите на Беларус е Съветът на Европейски Съюз. Това акцентира президентът Румен Радев след срещата на върха на Европейския съвет в Брюксел.

Всички осъдихме дейностите на Беларус - те са в нарушаване на всички правила, в това число и интернационалните, както и на сигурността на гражданските полети , изясни президента.

Причината за прихващането е изрично в прорез с интернационалното право - изрично неприемливо е поради политически съперник да се прихваща аероплан , отсече обаче Румен Радев. Той не разяснява, като някогашен водач, техническите параметри на дейностите, защото не разполага с информация по случая.

Солидарността е главен принцип в Европейски Съюз и е обикновено, когато една страна се усеща застрашена, да получи поддръжка от останалите страни-членки. Европейският съюз би трябвало да бъде взаимен, уточни Радев, а по-късно и даде образец със солидарността, изразена по случая с Чехия и разкритията за бойкот във боен цех преди месец. Едновременно с това българският държавен глава акцентира, че с Русия би трябвало да се търси разговор. " Много европейски водачи показаха треговата си от положението на връзките с Русия, което не е от изгода за самия Европейски Съюз. "

В отчета за положението на Европейски Съюз - Русия Чехия е посочена, никой обаче не е инициирал България да бъде упомената също. Припомняме и че българската прокуратура излезе със умозаключение, че ще се проверява интервенция от страна на Русия при четири случая във военнопромишления ни комплекс 10 години обратно.

Румен Радев разяснява и изключителния интерес на европейските страни във връзка с разговора с Република Северна Македония . Очаква се юни месец да има оживление по тематиката , само че България би трябвало да види пътната карта, която ще се изготви, и по-късно да се вземе дефинитивно решение. Румен Радев счита, че на всички е ясно, че България е най-силният покровител и най-големият другар на РСМ.

Ние би трябвало умерено, в разговор да възстановим връзките сред двете страни и то на най-високо равнище .

" Искаме да забележим резистентен и необратим развой, а освен заявления ", настоя на позицията на страната ни Румен Радев и предизвести, че в случай че имаме разлики, а нямаме парламент, ще бъде извънредно комплицирана обстановка. " Най-важно е обаче да се възвърне политическия разговор на най-високо равнище ", уточни още Румен Радев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР